Blat: Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le mixam cu zaharul ,pana devin ca o crema, adaugam mierea, laptele si uleiul.La sfarsit adaugam faina, grisul , cacao si praful de copt(amestecate inainte).Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le incorporam usor ,cu o spatula, in galbenusuri. Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam compozitia si coacem in cuptorul preincalzit cca 30-35 min. Facem testul cu scobitoarea.
Crema: Frisca lichida o punem pe foc intr-o craticioara. Adaugam ciocolata rupta bucatele si aducem compozitia la punctul de fierbere. O dam deoparte, omogenizam, apoi o lasam cateva ore la frigider (de preferat peste noapte). Mixam crema pana se omogenizeaza apoi adaugam siropul de menta.
Glazura: Se pun intr-un vas pe foc, untul, apa, uleiul si se lasa pana se topeste untul. Se da deoparte si se incorporeaza ciocolata rupta bucatele, amestecand pana la topirea ciocolatei. Se lasa glazura sa ajunga la temperatura camerei.
Glazura decor: Se pun intr-un vas pe foc, untul si frisca .Cand se topeste untul, se da deoparte si se adauga ciocolata rupta bucatele, amestecand pana la topirea ciocolatei. Se lasa sa ajunga la temperatura camerei.
Sirop: Se amesteca apa cu siropul de menta .
Asamblare: Se aseaza blatul pe platou si se insiropeaza. Se intinde jumatate din crema si peste crema, glazura. Se da la rece pana se intareste glazura. Se adauga restul de crema si se taie prajitura in cuburi cu un cutit trecut prin apa fierbinte, apoi pe fiecare cub se pune cate o lingurita de glazura decor si se intinde bine.Se mai opresc 2-3 linguri de glazura decor pe care le vom pune intr-o seringa de bucatarie cu varful subtire, cu care vom trasa linii subtiri peste glazura decor deja intarita.
O prajitura fina si delicioasa
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii