Crema :
Se fierbe laptele. Intre timp batem ouale cu zaharul pana se deschid la culoare adaugam faina si omogenizam bine sa nu aiba cocoloase si adaugam si zaharul vanilat! Punem aceasta compozitie peste laptele fiert si amestecam in continuu la foc mic sa nu se lipeasca de cratita compozitia pana aceasta se ingroasa ca o budinca si incepe sa se desprinda de pe peretii vasului! Se adauga untu si amestecam in continuare pana acesta s-a topit de tot! Stingem focul si lasam sa se "odihneasca" 5 minute!
Cat sta crema sa se raceasca putin pregatim o tava in care adaugam cate un strat de biscuiti inmuiati putin in lapte. Astfel punem unstrat biscuiti unul de crema! Mie imi ies 4 straturi de biscuiti dintr-un kilogram!
Punem totul la loc racoros sau in frigider daca e suficient de racita compozitia, pentru 3 ore. Se taie cat biscuitele si se orneaza dupa preferinta cu frisca si fructe de sezon!
Pofta buna!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaPentru acest week-end am pregatit un tort. Nu pot sa zic ca este facut pentru mine ci pentru unchiul meu, a carui onomastica...
Tort cu nucaMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii