Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Prajitura acrisoara cu fructe se sezon

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1 varf de cutit cu sare
  • 200g zahar (sau mai mult, daca va place mai dulce)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • 250g iaurt cu gust de caise
  • 125g unt la temperatura camerei
  • 200g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 350g cirese
  • 5 caise

Mod de preparare

Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul vanilat si sarea, untul foarte moale il mixam cu zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul, mixand continu.
Albusurile batute spuma le turnam peste compozitia cu unt si mixam pana la omogenizare. Punem apoi iaurtul si putin din fiecare esenta, mixam, iar la sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt, incorporam bine totul si lasam compozitia deoparte pana ne ocupam de fructe.
Intr-o tava 20/30 cm tapetata cu hartie de copt asezam ciresele scoase de samburi si caisele taiate in 4, peste ele presaram celalalt plic de zahar vanilat si rasturnam compozitia rezultata peste fructe. Oprim cateva linguri din compozitie, le amestecam cu cacaoa si turnam frumos peste aluatul alb, iar cu coada unei linguri ne jucam putin printre cele 2 culori pana le marmoram. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru cca.1 ora la foc mediu.
Dupa ce o scoatem o lasam sa se raceasca, o pudram cu zahar pudra si se poate servi!
Este o prajitura usor acrisoara, pufoasa cu gust intens de fructe si care nu te mai poti opri din mancat! :D Este exact pe placul nostru!
1.Se poate opta pentru orice fructe care va plac!
2.Iaurtul poate sa fie si simplu, sau orice aroma de fructe va plac!
3.Zaharul este dupa gust, daca va place mai dulce puteti pune in plus inca 50g!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Kinder Bueno
1
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Peste la cuptor - a la grec
5
Mancaruri cu peste

Peste la cuptor - a la grec

Peste la cuptor - a la grec
Parteneri
Desert tort Maresal Joffre
Bucataras.RO

Desert tort Maresal Joffre

Este facut dupa reteta cofetariei Capsa, cu mici modificari, evident. Este tortul joffre pe care il mancam in...

Desert tort Maresal Joffre
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala