Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul vanilat si sarea, untul foarte moale il mixam cu zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul, mixand continu.
Albusurile batute spuma le turnam peste compozitia cu unt si mixam pana la omogenizare. Punem apoi iaurtul si putin din fiecare esenta, mixam, iar la sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt, incorporam bine totul si lasam compozitia deoparte pana ne ocupam de fructe.
Intr-o tava 20/30 cm tapetata cu hartie de copt asezam ciresele scoase de samburi si caisele taiate in 4, peste ele presaram celalalt plic de zahar vanilat si rasturnam compozitia rezultata peste fructe. Oprim cateva linguri din compozitie, le amestecam cu cacaoa si turnam frumos peste aluatul alb, iar cu coada unei linguri ne jucam putin printre cele 2 culori pana le marmoram. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru cca.1 ora la foc mediu.
Dupa ce o scoatem o lasam sa se raceasca, o pudram cu zahar pudra si se poate servi!
Este o prajitura usor acrisoara, pufoasa cu gust intens de fructe si care nu te mai poti opri din mancat! :D Este exact pe placul nostru!
1.Se poate opta pentru orice fructe care va plac!
2.Iaurtul poate sa fie si simplu, sau orice aroma de fructe va plac!
3.Zaharul este dupa gust, daca va place mai dulce puteti pune in plus inca 50g!
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii