Ingrediente
● 4 oua |
● 1 varf de cutit cu sare |
● 200g zahar (sau mai mult, daca va place mai dulce) |
● 2 plicuri zahar vanilat |
● esenta de vanilie |
● esenta de rom |
● 250g iaurt cu gust de caise |
● 125g unt la temperatura camerei |
● 200g faina |
● 1 plic praf de copt |
● 2 linguri cacao |
● 350g cirese |
● 5 caise |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:30min
Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul vanilat si sarea, untul foarte moale il mixam cu zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul, mixand continu.
Albusurile batute spuma le turnam peste compozitia cu unt si mixam pana la omogenizare. Punem apoi iaurtul si putin din fiecare esenta, mixam, iar la sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt, incorporam bine totul si lasam compozitia deoparte pana ne ocupam de fructe.
Intr-o tava 20/30 cm tapetata cu hartie de copt asezam ciresele scoase de samburi si caisele taiate in 4, peste ele presaram celalalt plic de zahar vanilat si rasturnam compozitia rezultata peste fructe. Oprim cateva linguri din compozitie, le amestecam cu cacaoa si turnam frumos peste aluatul alb, iar cu coada unei linguri ne jucam putin printre cele 2 culori pana le marmoram. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru cca.1 ora la foc mediu.
Dupa ce o scoatem o lasam sa se raceasca, o pudram cu zahar pudra si se poate servi!
Este o prajitura usor acrisoara, pufoasa cu gust intens de fructe si care nu te mai poti opri din mancat! :D Este exact pe placul nostru!
1.Se poate opta pentru orice fructe care va plac!
2.Iaurtul poate sa fie si simplu, sau orice aroma de fructe va plac!
3.Zaharul este dupa gust, daca va place mai dulce puteti pune in plus inca 50g! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura acrisoara cu fructe se sezon" nu uita sa ii faci un review.
Albusurile batute spuma le turnam peste compozitia cu unt si mixam pana la omogenizare. Punem apoi iaurtul si putin din fiecare esenta, mixam, iar la sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt, incorporam bine totul si lasam compozitia deoparte pana ne ocupam de fructe.
Intr-o tava 20/30 cm tapetata cu hartie de copt asezam ciresele scoase de samburi si caisele taiate in 4, peste ele presaram celalalt plic de zahar vanilat si rasturnam compozitia rezultata peste fructe. Oprim cateva linguri din compozitie, le amestecam cu cacaoa si turnam frumos peste aluatul alb, iar cu coada unei linguri ne jucam putin printre cele 2 culori pana le marmoram. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru cca.1 ora la foc mediu.
Dupa ce o scoatem o lasam sa se raceasca, o pudram cu zahar pudra si se poate servi!
Este o prajitura usor acrisoara, pufoasa cu gust intens de fructe si care nu te mai poti opri din mancat! :D Este exact pe placul nostru!
1.Se poate opta pentru orice fructe care va plac!
2.Iaurtul poate sa fie si simplu, sau orice aroma de fructe va plac!
3.Zaharul este dupa gust, daca va place mai dulce puteti pune in plus inca 50g! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Prajitura acrisoara cu fructe se sezon" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany