Popover cu Gem de Caise

Postat pe: 20-08-2012
(0)

Ingrediente

40 gr unt
70 gr faina
1 lingura cu varf de smantana groasa
2 oua mari
2 linguri de zahar
praf de sare
110-120 ml lapte (depinde de faina pe care o folositi)
gem de caise
zahar praf

Mod de preparare

Cuptorul se preancalzeste la temperatura mare (420 f sau 200 c).
Se alege o tigaie de teflon de 8 in (20 cm) si se topeste untul in ea.

Intr-un vas se amesteca ouale la care se adauga smantana si se omogenizeaza. Apoi se adauga faina cernuta si se omgenizeaza din nou. Apoi adaugam zaharul, amestecam, praful de sare si laptele si omogenizam.

Trebuie sa avem un aluat lichid, aproximativ ca cel de clatite, poate ceva mai gros (sa nu folositi mai mult lapte decat este prevazut in reteta). Din untul topit in tigaie se ia 1-2 lingurite, se adauga in amestecul de faina si ou dupa care se amesteca bine si se toarna peste restul de unt topit care a ramas in tigaie.

Se pune la cuptorul preancalzit si se coace, pe gratarul de sus circa 20 de minute. Daca marginile se coc prea repede ele se imbraca cu folie si se continua coptul pana este si mijlocul copt. In cazut in care untul nu este absorbit de tot, el se poate aduna cu un servetel absorbant.

Se dezlipeste popover-ul de pe peretii tigaii si se pune pe o farfurie. Se unge cu gemul sau crema preferata si se pudreaza cu zahar praf. Se serveste ca si mic dejun sau ca si desert.
Daca doriti un popover cu gust de lamaie se pune in compozitia lui inainte de coacere coaja rasa precum si sucul de la o lamaie.

Se taie felii ca de tort si se serveste cu placere
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Popover cu Gem de Caise" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Popover cu Gem de Caise