Popover cu Gem de Caise

Complexitate
redusa
Popover cu Gem de Caise

Ingrediente

  • 40 gr unt
  • 70 gr faina
  • 1 lingura cu varf de smantana groasa
  • 2 oua mari
  • 2 linguri de zahar
  • praf de sare
  • 110-120 ml lapte (depinde de faina pe care o folositi)
  • gem de caise
  • zahar praf

Mod de preparare

Cuptorul se preancalzeste la temperatura mare (420 f sau 200 c).
Se alege o tigaie de teflon de 8 in (20 cm) si se topeste untul in ea.

Intr-un vas se amesteca ouale la care se adauga smantana si se omogenizeaza. Apoi se adauga faina cernuta si se omgenizeaza din nou. Apoi adaugam zaharul, amestecam, praful de sare si laptele si omogenizam.

Trebuie sa avem un aluat lichid, aproximativ ca cel de clatite, poate ceva mai gros (sa nu folositi mai mult lapte decat este prevazut in reteta). Din untul topit in tigaie se ia 1-2 lingurite, se adauga in amestecul de faina si ou dupa care se amesteca bine si se toarna peste restul de unt topit care a ramas in tigaie.

Se pune la cuptorul preancalzit si se coace, pe gratarul de sus circa 20 de minute. Daca marginile se coc prea repede ele se imbraca cu folie si se continua coptul pana este si mijlocul copt. In cazut in care untul nu este absorbit de tot, el se poate aduna cu un servetel absorbant.

Se dezlipeste popover-ul de pe peretii tigaii si se pune pe o farfurie. Se unge cu gemul sau crema preferata si se pudreaza cu zahar praf. Se serveste ca si mic dejun sau ca si desert.
Daca doriti un popover cu gust de lamaie se pune in compozitia lui inainte de coacere coaja rasa precum si sucul de la o lamaie.

Se taie felii ca de tort si se serveste cu placere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Rustica
1
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
2
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura turnata cu branza de vaci
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
5
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Parteneri
Tort ecler
Bucataras.RO

Tort ecler

Un tort simplu, insa de foarte mare efect.

Tort ecler
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia