Poale in Brau

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 100 gr untura (unt)
  • 4 galbenusuri
  • 100gr smantana
  • 60 gr drojdie proaspata
  • 300 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • un praf sare
  • coaja de la o lamaie
  • un plic zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 250 gr branz vaci
  • 2 oua
  • 50 gr zahar
  • coaja de lamaie
  • un plic zahar vanilat
  • stafide

Mod de preparare

Se face un aluat ca de cozonac din ingredientele respective, se pune la dospit o ora, dupa care se prepara umplutura de branza.

Se intinde aluatul pe masa data cu faina si se taie in patrate mai mari. Se distribuie umplutura peste patrate si se aduc colturile peste branza fara sa se apese.

Se ung cu ou batut si se dau la cuptorul cald 40 de minute.
Se servesc pudrate cu zahar pudra si sunt bune calde sau reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
4
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida

Acesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...

Dovlecei umpluti - reteta practica si rapida
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos