Placintele Rusesti cu Mere si Ciocolata

Complexitate
redusa
Placintele Rusesti cu Mere si Ciocolata

Ingrediente

  • Pentru aproximativ 40 buc:
  • -700- 750 g faina
  • -3 oua
  • -500 g crema de branza Quark sau branza de vaci mai lichida (ori branza de vaci seaca + 150 ml smantana)
  • - 1 pahar ulei
  • - 2 pahare zahar
  • -3 plicuri praf de copt (15 g fiecare)
  • -20 ml esenta de vanilie
  • -1 lingura amidon
  • -1 kg mere, curatate si taiate cubulete
  • -zeama de lamaie
  • -1 lingurita scortisoara pudra
  • -ciocolata rasa
  • -1 galbenus, pentru uns

Mod de preparare

Mixati bine crema de branza (branza de vaci sau branza de vaci + smantana) cu ouale, apoi turnati uleiul. Mixati in continuare ingloband 1 pahar zahar pana ce acesta este dizolvat. Adaugati praful de copt si esenta de vanilie si mixati pana ce coca se ingroasa putin.

La final, puneti 700 g faina cernuta si framantati un aluat moale, doar cat sa se omogenizeze ingredientele. La nevoie adaugati cate putin din restul de faina. Nu fiti tentate sa puneti mai multa faina pentru ca in final veti avea un aluat crocant si nu pufos cum se doreste (aluatul trebuie sa fie moale si putin lipicios!).

Puneti aluatul intr-un bol, acoperiti vasul cu folie alimentara si lasati 2 ore la temperatura camerei. (In acest timp, aluatul nu va creste, dar va face ca praful de copt sa intre in reactie cu crema de branza sau branza de vaci).

Intre timp, pregatiti umplutura: curatati merele de coaja, de casuta samburilor, taiati-le cubulete si stropiti imediat cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze.

Topiti restul de zahar in 100 ml apa, adaugati merele si lasati sa fiarba la foc potrivit, amestecand ocazional, pana ce merele sunt moi, dar nu sfaramate. Puneti amidonul dizolvat in 50 ml apa rece si lasati pana se ingroasa. Luati de pe foc, inglobati scortisoara si raciti.

Impartiti aluatul in 4 si framantati putin fiecare parte, pe masa de lucru usor infainata.
Intindeti cate o foaie de aluat de circa 5- 6 cm grosime si taiati rondele sau patrate.
Puneti la mijloc cate 1 lingurita din umplutura cu mere si cate ½ lingurita ciocolata rasa.
Suprapuneti marginile opuse de aluat peste umplutura si sigilati bine.

Asezati distantat intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu partea sigilata in jos si ungeti cu galbenus (atentie- cresc mult in cuptor!).

Dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit pana ce sunt coapte si frumos rumenite.
Scoateti pe un gratar si lasati sa se racoreasca putin.
Sunt foarte, foarte fragede, pufoase, aromate si se pot servi, atat calde cat si reci.
* Pahar cu capacitatea de 250 ml.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
2
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
3
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Branzoici
Bucataras.RO

Branzoici

Cand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...

Branzoici
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti