Placintele Rusesti cu Mere si Ciocolata

Complexitate
redusa
Placintele Rusesti cu Mere si Ciocolata

Ingrediente

  • Pentru aproximativ 40 buc:
  • -700- 750 g faina
  • -3 oua
  • -500 g crema de branza Quark sau branza de vaci mai lichida (ori branza de vaci seaca + 150 ml smantana)
  • - 1 pahar ulei
  • - 2 pahare zahar
  • -3 plicuri praf de copt (15 g fiecare)
  • -20 ml esenta de vanilie
  • -1 lingura amidon
  • -1 kg mere, curatate si taiate cubulete
  • -zeama de lamaie
  • -1 lingurita scortisoara pudra
  • -ciocolata rasa
  • -1 galbenus, pentru uns

Mod de preparare

Mixati bine crema de branza (branza de vaci sau branza de vaci + smantana) cu ouale, apoi turnati uleiul. Mixati in continuare ingloband 1 pahar zahar pana ce acesta este dizolvat. Adaugati praful de copt si esenta de vanilie si mixati pana ce coca se ingroasa putin.

La final, puneti 700 g faina cernuta si framantati un aluat moale, doar cat sa se omogenizeze ingredientele. La nevoie adaugati cate putin din restul de faina. Nu fiti tentate sa puneti mai multa faina pentru ca in final veti avea un aluat crocant si nu pufos cum se doreste (aluatul trebuie sa fie moale si putin lipicios!).

Puneti aluatul intr-un bol, acoperiti vasul cu folie alimentara si lasati 2 ore la temperatura camerei. (In acest timp, aluatul nu va creste, dar va face ca praful de copt sa intre in reactie cu crema de branza sau branza de vaci).

Intre timp, pregatiti umplutura: curatati merele de coaja, de casuta samburilor, taiati-le cubulete si stropiti imediat cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze.

Topiti restul de zahar in 100 ml apa, adaugati merele si lasati sa fiarba la foc potrivit, amestecand ocazional, pana ce merele sunt moi, dar nu sfaramate. Puneti amidonul dizolvat in 50 ml apa rece si lasati pana se ingroasa. Luati de pe foc, inglobati scortisoara si raciti.

Impartiti aluatul in 4 si framantati putin fiecare parte, pe masa de lucru usor infainata.
Intindeti cate o foaie de aluat de circa 5- 6 cm grosime si taiati rondele sau patrate.
Puneti la mijloc cate 1 lingurita din umplutura cu mere si cate ½ lingurita ciocolata rasa.
Suprapuneti marginile opuse de aluat peste umplutura si sigilati bine.

Asezati distantat intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu partea sigilata in jos si ungeti cu galbenus (atentie- cresc mult in cuptor!).

Dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit pana ce sunt coapte si frumos rumenite.
Scoateti pe un gratar si lasati sa se racoreasca putin.
Sunt foarte, foarte fragede, pufoase, aromate si se pot servi, atat calde cat si reci.
* Pahar cu capacitatea de 250 ml.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si visine
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura desteapta cu fructe de sezon
4
Dulciuri

Prajitura desteapta cu fructe de sezon

Prajitura desteapta cu fructe de sezon
Parteneri
Pernute crocante din mamaliguta
Bucataras.RO

Pernute crocante din mamaliguta

Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...

Pernute crocante din mamaliguta
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura