Din ingredientele pentru aluat, framantam o coca care nu se lipeste de maini, apoi o lasam la dospit pana isi dubleaza volumul, aproximativ o ora.
Merele, curatate si taiate cubulete, se calesc cu zaharul, se adauga afinele si, cand isi lasa zeama, se ia vasul de pe foc si se presara amidonul. Amestecam pana se ingroasa, ceea ce se va intampla imediat si le lasam la racit. Eu am cam exagerat cu umplutura, dar asa ne place.
Pe blatul de lucru, uns cu ulei, rasturnam aluatul si intindem o foaie dreptunghiulara, cam de 0,5 cm grosime.
Repartizam umplutura racita pe toata suprafata foii, pe care o pliem in trei, pe lungime, obtinand astfel, un sul.
Sulul se taie in felii de 2-3 cm, cu ajutorul unui cutit bine ascutit, fara a apasa, iar fiecare felie se rasuceste si se asaza in tava, tapetata cu hartie de copt.
Se pensuleaza cu galbenus amestecat cu putin lapte si se introduce tava in cuptorul preincalzit, la 200 grade C. Dupa zece minute, reducem temperatura la 180 grade C si le lasam pana se rumenesc frumos.
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateAcesti dovlecei sunt umpluți cu un amestec bogat de piept de pui, cascaval, mozzarella, ciuperci, bacon si ierburi...
Dovlecei umpluti - reteta practica si rapidaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii