Din ingredientele pentru aluat, framantam o coca care nu se lipeste de maini, apoi o lasam la dospit pana isi dubleaza volumul, aproximativ o ora.
Merele, curatate si taiate cubulete, se calesc cu zaharul, se adauga afinele si, cand isi lasa zeama, se ia vasul de pe foc si se presara amidonul. Amestecam pana se ingroasa, ceea ce se va intampla imediat si le lasam la racit. Eu am cam exagerat cu umplutura, dar asa ne place.
Pe blatul de lucru, uns cu ulei, rasturnam aluatul si intindem o foaie dreptunghiulara, cam de 0,5 cm grosime.
Repartizam umplutura racita pe toata suprafata foii, pe care o pliem in trei, pe lungime, obtinand astfel, un sul.
Sulul se taie in felii de 2-3 cm, cu ajutorul unui cutit bine ascutit, fara a apasa, iar fiecare felie se rasuceste si se asaza in tava, tapetata cu hartie de copt.
Se pensuleaza cu galbenus amestecat cu putin lapte si se introduce tava in cuptorul preincalzit, la 200 grade C. Dupa zece minute, reducem temperatura la 180 grade C si le lasam pana se rumenesc frumos.
Văzusem zilele trecute la Rocsi un tort cu căpșuni (și mi-a făcut poftă) și cum nu puteam să las să treacă sezonul...
Desert tort cu capsuniCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii