Mixezi ouale cu zaharul pana devin spumoase, adaugi putin lapte acru si lapte dulce. Adaugi in compozitia de oua, faina alba, faina de malai si bicarbonatul stins in putina lamaie. Amesteci pana obtii un aluat de consistenta unei smantani mai groase, astfel incat sa se poata praji in tigaie. Daca este nevoie, mai completezi cu lapte dulce si lapte batut. Intr-o tigaie, pui ulei la incins, iei compozitia cu o lingura si pui in tigaie, lasi putin la prajit, apoi intorci pe partea cealalta ca sa se rumeneasca. Scoti placintele pe servetel ca sa absoarba uleiul. Dupa racire, se pot servi cu lapte batut, iaurt sau pot fi unse cu dulceata, miere.
Văzusem zilele trecute la Rocsi un tort cu căpșuni (și mi-a făcut poftă) și cum nu puteam să las să treacă sezonul...
Desert tort cu capsuniCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii