Placinte cu malai

Portii
6
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Placinte cu malai

Ingrediente

  • -150 g faina de malai
  • -200 g faina alba
  • -2 pliculete zahar vanilinat
  • -3 oua
  • -5-6 linguri zahar
  • -lapte batut si lapte dulce
  • -bicarbonat de sodiu
  • -lamaie

Mod de preparare

Mixezi ouale cu zaharul pana devin spumoase, adaugi putin lapte acru si lapte dulce. Adaugi in compozitia de oua, faina alba, faina de malai si bicarbonatul stins in putina lamaie. Amesteci pana obtii un aluat de consistenta unei smantani mai groase, astfel incat sa se poata praji in tigaie. Daca este nevoie, mai completezi cu lapte dulce si lapte batut. Intr-o tigaie, pui ulei la incins, iei compozitia cu o lingura si pui in tigaie, lasi putin la prajit, apoi intorci pe partea cealalta ca sa se rumeneasca. Scoti placintele pe servetel ca sa absoarba uleiul. Dupa racire, se pot servi cu lapte batut, iaurt sau pot fi unse cu dulceata, miere.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Savureaza fiecare muscatura din deliciosul tort cu ciocolata si caise, o combinatie perfecta de dulceata ciocolatei cu...

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Cappuccino
2
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
4
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Castraveti in otet (bulgaresti)
5
Conserve, muraturi

Castraveti in otet (bulgaresti)

Castraveti in otet (bulgaresti)
Parteneri
Prajitura cu piure de dovleac
Bucataras.RO

Prajitura cu piure de dovleac

Pandispan aromat si dulce, care se potriveste perfect cu sezonul rece!

Prajitura cu piure de dovleac
Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Culinar.RO

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate

O dulce sublim, o reteta de vacanta pe care o adoram :)

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Gustos.RO

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate