Placinta turnata cu dovleac

Portii
20
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Placinta turnata cu dovleac

Ingrediente

  • Umplutura:
  • 900 g dovleac placintar, curatat de coaja si seminte
  • 300 g zahar
  • o lingurita de scortisoara macinata.
  • Aluat:
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 16 linguri zahar
  • 16 linguri ulei
  • 8 linguri sana
  • 8 linguri apa minerala
  • esenta de vanilie
  • 16 linguri faina
  • un plic de praf de copt (10 g)
  • Optional:
  • o lingura de zahar pudra.
  • Dimensiune tava: 27/37 cm

Mod de preparare

Pregatirea umpluturii:
Dovleacul placintar, curatat de coaja si seminte, se da pe razatoarea mica a robotului de bucatarie. Se caleste impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama lasata de acesta. La final, se adauga scortisoara si se amesteca.
Daca vi se pare ca dovleacul ramane prea tare, puteti sa-l mai fierbeti cu putina apa.
Pregatirea placintei:
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se mixeaza ouale cu sarea si zaharul, pana cand ouale capata culoarea galben deschis si se maresc in volum. Se adauga restul ingredientelor si se mixeaza in continuare pana cand se omogenizeaza totul.
Se unge o tava cu ulei, apoi se toarna jumatate de aluat in ea. Se introduce tava la cuptor pana cand foaia se incheaga bine. Dupa aceea, se scoate tava din cuptor si se intinde dovleacul peste foaie, apoi se toarna restul de aluat. Se baga tava din nou la cuptor pana cand placinta se rumeneste frumos.
Dupa ce se raceste se poate pudra cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure

Tiramisu la Pahar cu Nectarine si Mure
Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote

Pui cu dovlecei en papillote
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
1
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Prajitura turnata cu branza de vaci
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Conserva de Fasole Verde
5
Conserve, muraturi

Conserva de Fasole Verde

Conserva de Fasole Verde
Parteneri
Pancakes cu branza
Bucataras.RO

Pancakes cu branza

Pancakes cu branza
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Gustos.RO

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia