Placinta turnata cu dovleac

Postat pe: 25-02-2017
(0)

Ingrediente

Umplutura:
900 g dovleac placintar, curatat de coaja si seminte
300 g zahar
o lingurita de scortisoara macinata.
Aluat:
4 oua
un praf de sare
16 linguri zahar
16 linguri ulei
8 linguri sana
8 linguri apa minerala
esenta de vanilie
16 linguri faina
un plic de praf de copt (10 g)
Optional:
o lingura de zahar pudra.
Dimensiune tava: 27/37 cm

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

01h
Numar portii

PORȚII

20 portii
Pregatirea umpluturii:
Dovleacul placintar, curatat de coaja si seminte, se da pe razatoarea mica a robotului de bucatarie. Se caleste impreuna cu zaharul pana cand scade toata zeama lasata de acesta. La final, se adauga scortisoara si se amesteca.
Daca vi se pare ca dovleacul ramane prea tare, puteti sa-l mai fierbeti cu putina apa.
Pregatirea placintei:
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se mixeaza ouale cu sarea si zaharul, pana cand ouale capata culoarea galben deschis si se maresc in volum. Se adauga restul ingredientelor si se mixeaza in continuare pana cand se omogenizeaza totul.
Se unge o tava cu ulei, apoi se toarna jumatate de aluat in ea. Se introduce tava la cuptor pana cand foaia se incheaga bine. Dupa aceea, se scoate tava din cuptor si se intinde dovleacul peste foaie, apoi se toarna restul de aluat. Se baga tava din nou la cuptor pana cand placinta se rumeneste frumos.
Dupa ce se raceste se poate pudra cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Placinta turnata cu dovleac" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinta turnata cu dovleac