Placinta taraneasca cu dovleac

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Placinta taraneasca cu dovleac

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • -500 gr faina
  • -1 praf de copt
  • -4 linguri untura
  • -100 ml lapte
  • -1 ou
  • -coaja de la o lamaie
  • -3-4 linguri zahar
  • -1 lingurita scortisoara/nucsoara/pudra ghimbir
  • Pt umplutura
  • -1.5 kg dovleac placintar
  • -zahar (in functie de dulceata dovleacului)
  • -1 lingurita scortisoara
  • -100 gr unt
  • -50 ml ulei

Mod de preparare

Faina o amestecam intr-un bol, cu praful de copt. Zaharul il dizolvam in lapte si turnam peste faina. Punem untura, oul batut usor cu furculita, scortisoara si coaja de lamaie. Framantam cu mainile (sau se poate folosi un robot) pana cand obtinem un aluat compact, nelipicios pe care sa il putem intinde. In functie de umiditatea fainii, poate mai trebuie adaugata 1-2 linguri.
Acoperim cu o folie si dam la frigider pentru jumate de ora.
Dovleacul placintar il razuim si in 100 gr unt + 50 ml ulei, il calim impreuna cu zaharul si aromele pe care le doriti pana se inmoaie putin.
Lasam sa se raceasca.
Ca sa coacem prajitura, avem nevoie de o tava de 30x25 cm. Nu trebuie unsa si nici de hartie de copt nu este nevoie. Trebuie sa fie curata si uscata foarte bine.
Intindem jumate din aluat ca sa acoperim fundul tavii. Cu o furculita, intepam din loc in loc aluatul.
Peste aluat, intindem dovleacul calit usor si il nivelam. Acoperim cu aluatul ramas si apasam usor ca sa se niveleze tot.
Deasupra ungem cu un ou batut cu putin lapte.
Cu o furculita, intepam din loc in loc aluatul. 
Dam tava in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 30 minute, se va rumeni frumos deasupra.
Dupa ce se raceste, se poate pudra cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Tartiflette- specialitate Savoyarda
2
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
3
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.