Placinta taraneasca cu dovleac

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Placinta taraneasca cu dovleac

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • -500 gr faina
  • -1 praf de copt
  • -4 linguri untura
  • -100 ml lapte
  • -1 ou
  • -coaja de la o lamaie
  • -3-4 linguri zahar
  • -1 lingurita scortisoara/nucsoara/pudra ghimbir
  • Pt umplutura
  • -1.5 kg dovleac placintar
  • -zahar (in functie de dulceata dovleacului)
  • -1 lingurita scortisoara
  • -100 gr unt
  • -50 ml ulei

Mod de preparare

Faina o amestecam intr-un bol, cu praful de copt. Zaharul il dizolvam in lapte si turnam peste faina. Punem untura, oul batut usor cu furculita, scortisoara si coaja de lamaie. Framantam cu mainile (sau se poate folosi un robot) pana cand obtinem un aluat compact, nelipicios pe care sa il putem intinde. In functie de umiditatea fainii, poate mai trebuie adaugata 1-2 linguri.
Acoperim cu o folie si dam la frigider pentru jumate de ora.
Dovleacul placintar il razuim si in 100 gr unt + 50 ml ulei, il calim impreuna cu zaharul si aromele pe care le doriti pana se inmoaie putin.
Lasam sa se raceasca.
Ca sa coacem prajitura, avem nevoie de o tava de 30x25 cm. Nu trebuie unsa si nici de hartie de copt nu este nevoie. Trebuie sa fie curata si uscata foarte bine.
Intindem jumate din aluat ca sa acoperim fundul tavii. Cu o furculita, intepam din loc in loc aluatul.
Peste aluat, intindem dovleacul calit usor si il nivelam. Acoperim cu aluatul ramas si apasam usor ca sa se niveleze tot.
Deasupra ungem cu un ou batut cu putin lapte.
Cu o furculita, intepam din loc in loc aluatul. 
Dam tava in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 30 minute, se va rumeni frumos deasupra.
Dupa ce se raceste, se poate pudra cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu orez pentru iarna
1
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu orez pentru iarna

Tocana de legume cu orez pentru iarna
Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat
2
Dulciuri

Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat

Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat
Frigarui de dovlecei cu ton
3
Aperitive

Frigarui de dovlecei cu ton

Frigarui de dovlecei cu ton
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Cheesecake cu lamaie si menta
5
Carte de bucate

Cheesecake cu lamaie si menta

Cheesecake cu lamaie si menta - un desert racoritor si cremos, perfect pentru zilele calde de vara. Aceasta reteta fara...

Cheesecake cu lamaie si menta
Parteneri
Prajitura cu ciocolata si zmeura
Culinar.RO

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa