Faina o amestecam intr-un bol, cu praful de copt. Zaharul il dizolvam in lapte si turnam peste faina. Punem untura, oul batut usor cu furculita, scortisoara si coaja de lamaie. Framantam cu mainile (sau se poate folosi un robot) pana cand obtinem un aluat compact, nelipicios pe care sa il putem intinde. In functie de umiditatea fainii, poate mai trebuie adaugata 1-2 linguri.
Acoperim cu o folie si dam la frigider pentru jumate de ora.
Dovleacul placintar il razuim si in 100 gr unt + 50 ml ulei, il calim impreuna cu zaharul si aromele pe care le doriti pana se inmoaie putin.
Lasam sa se raceasca.
Ca sa coacem prajitura, avem nevoie de o tava de 30x25 cm. Nu trebuie unsa si nici de hartie de copt nu este nevoie. Trebuie sa fie curata si uscata foarte bine.
Intindem jumate din aluat ca sa acoperim fundul tavii. Cu o furculita, intepam din loc in loc aluatul.
Peste aluat, intindem dovleacul calit usor si il nivelam. Acoperim cu aluatul ramas si apasam usor ca sa se niveleze tot.
Deasupra ungem cu un ou batut cu putin lapte.
Cu o furculita, intepam din loc in loc aluatul.
Dam tava in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 30 minute, se va rumeni frumos deasupra.
Dupa ce se raceste, se poate pudra cu zahar.
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii