Pentru aluat, batem ouale cu zaharul, adaugam apoi uleiul si apa minerala si amestecam. Incepem sa punem faina amestecata cu praful de copt si framantam. Trebuie sa obtinem un aluat neted, care nu se lipeste de maini, nu foarte vartos.
Merele curatate se rad pe razatoarea cu ochiuri mari si se calesc cu zaharul pana scade zeama lasata. La final, se adauga si scortisoara, dupa gust.
Impartim aluatul in doua. Pe hartia de copt, intindem prima foaie, putin mai mare ca marimea tavii. O asezam in tava, repartizam uniform umplutura racita. La fel procedam si cu cea de a doua foaie, apoi o punem deasupra umpluturii, cu ajutorul hartiei.
Introducem placinta in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 40-50 minute.
Se serveste pudrata cu zahar pudra.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii