Placinta rustica cu struguri

Portii
6
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Placinta rustica cu struguri

Ingrediente

  • ALUAT:
  • 1 kg faina
  • 2 oua
  • 200 ml lapte cald
  • 1 pahar cu iaurt
  • 1 pachet de unt topit si racit
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri zahar
  • UMPLUTURA:
  • 1 castronel cu boabe de struguri
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 galbenus
  • 2 linguri nuca macinata mai grosier sau taiata cu cutitul

Mod de preparare

In masina de paine se pun lapte, iaurt, ouale batute, untul topit, apoi faina, sare, drojdia si se programeaza programul de framantare.
Pentru cine nu are masina de paine, intr-un castron mare se pune faina cernuta, drojdia, se face o gaura in mijloc si se adauga ouale batute cu sare si zahar, apoi iaurt; se amesteca pentru inceput cu o lingura de lemn, apoi cu mana, adaugand cate putin lapte cald; dupa ce s-a terminat de adaugat laptele, se framanta aluatul adaugand, cate putin unt topit.
Dupa ce s-a terminat si untul si aluatul este pufos, nelipicios, se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca 1 h.
Dupa acest timp, se intinde cate o bucata de aluat in foaie subtire, se taie marginile pentru obtinerea unui dreptunghi, apoi dreptunghiul se taie pe lungime in fasii late de 3-4cm, depinde cat de mari sunt boabele.
Pe mijlocul fiecarei fasii de aluat, se pun boabele de struguri una langa alta, se presara cu zahar brun, se aduna marginile la mijloc, se sigileaza bine, astfel formand un rulou.
Se pune ruloul intr-o forma de tarta rotunda, in continuarea primului rulou se va pune un altul si tot asa pana se umple tava.
Se unge placinta cu galbenus amestecat cu 2 linguri de lapte, se presara deasupra nuca si la cuptor va sta 30-40 min, depinde de cuptor.
Dupa ce s-a racit, se taie si se serveste.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu miere si multa frisca
1
Romania

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Vinete grecesti
3
Romania

Vinete grecesti

Vinete grecesti
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Romania

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca