Placinta rustica cu struguri

Portii
6
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Placinta rustica cu struguri

Ingrediente

  • ALUAT:
  • 1 kg faina
  • 2 oua
  • 200 ml lapte cald
  • 1 pahar cu iaurt
  • 1 pachet de unt topit si racit
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri zahar
  • UMPLUTURA:
  • 1 castronel cu boabe de struguri
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 galbenus
  • 2 linguri nuca macinata mai grosier sau taiata cu cutitul

Mod de preparare

In masina de paine se pun lapte, iaurt, ouale batute, untul topit, apoi faina, sare, drojdia si se programeaza programul de framantare.
Pentru cine nu are masina de paine, intr-un castron mare se pune faina cernuta, drojdia, se face o gaura in mijloc si se adauga ouale batute cu sare si zahar, apoi iaurt; se amesteca pentru inceput cu o lingura de lemn, apoi cu mana, adaugand cate putin lapte cald; dupa ce s-a terminat de adaugat laptele, se framanta aluatul adaugand, cate putin unt topit.
Dupa ce s-a terminat si untul si aluatul este pufos, nelipicios, se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca 1 h.
Dupa acest timp, se intinde cate o bucata de aluat in foaie subtire, se taie marginile pentru obtinerea unui dreptunghi, apoi dreptunghiul se taie pe lungime in fasii late de 3-4cm, depinde cat de mari sunt boabele.
Pe mijlocul fiecarei fasii de aluat, se pun boabele de struguri una langa alta, se presara cu zahar brun, se aduna marginile la mijloc, se sigileaza bine, astfel formand un rulou.
Se pune ruloul intr-o forma de tarta rotunda, in continuarea primului rulou se va pune un altul si tot asa pana se umple tava.
Se unge placinta cu galbenus amestecat cu 2 linguri de lapte, se presara deasupra nuca si la cuptor va sta 30-40 min, depinde de cuptor.
Dupa ce s-a racit, se taie si se serveste.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.