Ingrediente
● 100 g zahar (sau dupa gust) |
● 1 plic zahar vanilat (8 g) |
● 1/2 baton de scortisoara |
● 100 ml apa |
● 1/2 lingurita de scortisoara macinata |
● Aluat: |
● 500-520 g faina (sau cat cuprinde) |
● 200 g unt |
● 50 g untura solida |
● 150 g smantana |
● 50 g zahar |
● 50 g zahar pudra vanilat |
● esenta de vanilie |
● 1 ou |
● 1 plic praf de copt (10 g) |
● 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu |
● 1 lingurita otet |
● Umplutura: |
● * Mere: |
● 500 g mere curatate de coaja si seminte |
● ** Dovleac placintar: |
● 500 g dovleac placintar curatat de coaja si seminte |
● 100 g zahar (sau dupa gust) |
● 1 plic zahar vanilat (8 g) |
● 1/2 baton de scortisoara |
● 100 ml apa |
● 1/2 lingurita de scortisoara macinata |
● Pentr uns: |
● 1 galbenus |
● 1 lingura lapte |
● 1 lingura zahar |
● Dimensiune tava: 27/37 cm |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
01h

GĂTIRE
01h

PORȚII
20 portii
Pentru inceput se cern 300 g faina intr-un castron. Se adauga untul, untura solida, smantana, zaharul, zaharul pudra vanilat, esenta de vanilie, oul, praful de copt si bicarbonatul de sodiu stins cu otet. Se framanta un aluat elastic si nelipicios, adaugand faina cat cuprinde. Se formeaza o bila care se pune intr-o folie si se da la rece.
Se pregateste umplutura.
Merele curatate de coaja si seminte se spala, se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie si se fierb cu zaharul, zaharul vanilat, jumatatea de baton de scortisoara si apa pana cand scad. Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu jumatate de lingurita de scortisoara. Se procedeaza la fel si cu dovleacul placintar.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se imparte aluatul in patru parti egale.
Pe masa de lucru se intinde o foaie, iar la capete se pune cate un rand de mere. Foaia se ruleaza din ambele parti catre interior. Se pune cu grija intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se procedeaza la fel si cu restul aluatului, rezultand doua foi umplute cu mere si doua foi umplute cu dovleac placintar.
Se unge placinta cu un galbenus amestecat cu lapte si se presara o lingura de zahar peste ea.
Se introduce tava la cuptor pana cand placinta este frumos rumenita. Se poate pudra cu zahar dupa ce se raceste. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Placinta rulata cu mere si dovleac placintar" nu uita sa ii faci un review.
Se pregateste umplutura.
Merele curatate de coaja si seminte se spala, se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie si se fierb cu zaharul, zaharul vanilat, jumatatea de baton de scortisoara si apa pana cand scad. Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu jumatate de lingurita de scortisoara. Se procedeaza la fel si cu dovleacul placintar.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se imparte aluatul in patru parti egale.
Pe masa de lucru se intinde o foaie, iar la capete se pune cate un rand de mere. Foaia se ruleaza din ambele parti catre interior. Se pune cu grija intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se procedeaza la fel si cu restul aluatului, rezultand doua foi umplute cu mere si doua foi umplute cu dovleac placintar.
Se unge placinta cu un galbenus amestecat cu lapte si se presara o lingura de zahar peste ea.
Se introduce tava la cuptor pana cand placinta este frumos rumenita. Se poate pudra cu zahar dupa ce se raceste. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Placinta rulata cu mere si dovleac placintar" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany