Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Portii
20
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Ingrediente

  • 100 g zahar (sau dupa gust)
  • 1 plic zahar vanilat (8 g)
  • 1/2 baton de scortisoara
  • 100 ml apa
  • 1/2 lingurita de scortisoara macinata
  • Aluat:
  • 500-520 g faina (sau cat cuprinde)
  • 200 g unt
  • 50 g untura solida
  • 150 g smantana
  • 50 g zahar
  • 50 g zahar pudra vanilat
  • esenta de vanilie
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita otet
  • Umplutura:
  • * Mere:
  • 500 g mere curatate de coaja si seminte
  • ** Dovleac placintar:
  • 500 g dovleac placintar curatat de coaja si seminte
  • 100 g zahar (sau dupa gust)
  • 1 plic zahar vanilat (8 g)
  • 1/2 baton de scortisoara
  • 100 ml apa
  • 1/2 lingurita de scortisoara macinata
  • Pentr uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
  • 1 lingura zahar
  • Dimensiune tava: 27/37 cm

Mod de preparare

Pentru inceput se cern 300 g faina intr-un castron. Se adauga untul, untura solida, smantana, zaharul, zaharul pudra vanilat, esenta de vanilie, oul, praful de copt si bicarbonatul de sodiu stins cu otet. Se framanta un aluat elastic si nelipicios, adaugand faina cat cuprinde. Se formeaza o bila care se pune intr-o folie si se da la rece.

Se pregateste umplutura.

Merele curatate de coaja si seminte se spala, se dau pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie si se fierb cu zaharul, zaharul vanilat, jumatatea de baton de scortisoara si apa pana cand scad. Se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu jumatate de lingurita de scortisoara. Se procedeaza la fel si cu dovleacul placintar.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se imparte aluatul in patru parti egale.

Pe masa de lucru se intinde o foaie, iar la capete se pune cate un rand de mere. Foaia se ruleaza din ambele parti catre interior. Se pune cu grija intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se procedeaza la fel si cu restul aluatului, rezultand doua foi umplute cu mere si doua foi umplute cu dovleac placintar.

Se unge placinta cu un galbenus amestecat cu lapte si se presara o lingura de zahar peste ea.

Se introduce tava la cuptor pana cand placinta este frumos rumenita. Se poate pudra cu zahar dupa ce se raceste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si visine
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura desteapta cu fructe de sezon
4
Dulciuri

Prajitura desteapta cu fructe de sezon

Prajitura desteapta cu fructe de sezon
Parteneri
Pernute crocante din mamaliguta
Bucataras.RO

Pernute crocante din mamaliguta

Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...

Pernute crocante din mamaliguta
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura