Placinta Peticita cu Mere (Apple Cobbler)

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Placinta Peticita cu Mere (Apple Cobbler)

Ingrediente

  • Pentru umplutura:
  • 1 kg/2 lb mere
  • 60 gr/1/4 cup zahar
  • 25 gr/ 3/4 oz unt fara sare, moale
  • coaja de lamaie
  • sucul de la o lamaie
  • scortisoara (dupa gust)
  • Pentru aluat:
  • 85 gr/ 2/3 cup faina self-raising (cu sare si praf de copt in ea)
  • 40gr /1/3 cup faina alba normala
  • 50 gr / 1 3/4 oz unt fara sare (rece)
  • 2 linguri de zahar
  • 2-3 linguri de lapte (aici poate trebuie mai mult, depinde de faina, eu pun cam 6 linguri)
  • 1 ou
  • zahar nerafinat

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 C (350 F). Merele se curata de coaja si de cotor, se taie felii (8-12), se pun intr-un castron si se amesteca cu zaharul, untul topit, coaja si sucul de la o lamaie si scortisoara.

Se pun intr-o tava (in cea in care se va coace prajitura), se acopera cu o folie de aluminiu si se pun la cuptor pentru aproximativ jumate de ora (sau pana merele sant moi). Eu folosesc mere cu pulpa mai moale. Daca folositi mere cu pulpa mai tare, timpul de coacere al lor este mai indelungat.

Inainte cu 5 minute de a scoate merele din cuptor se trece la pregatirea aluatului.

Se amesteca cele doua feluri de faina, se cern. Untul rece si taiat cubulete se pune peste faina si cu palmele se freaca impreuna pana cand faina are consistenta mai faramicioasa. Se pune zaharul si in mijlocul fainii se face un mic loc in care se pune oul batut si amestecat cu lapte. Se amesteca toate (acuma daca este cazul se mai adauga lapte ca sa fie un aluat mai moale, care sa curga din lingura, dar in acelasi timp sa isi mentina forma).

Se scoate tava cu mere din cuptor si se pune din aluatul obtinut, cu lingura, galuste. Se acopera toata suprafata cu galuste din astea si apoi se stropeste cu zahar nerafinat.

Se da la cuptor, la foc potrivit, circa 35 de minute sau pana cand scobitoarea introdusa in aluat iese afara curata.

Se serveste calda (se poare reincalzi la microunde) cu inghetata de vanilie deasupra si ornata cu frisca.

Nu se taie, se rupe cu lingura si se pune in farfurie si putin din sucul adunat in tava.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Supa de pui cu legume si galusti pufoase din gris
3
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de pui cu legume si galusti pufoase din gris

Supa de pui cu legume si galusti pufoase din gris
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
5
Carte de bucate

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
Parteneri
Tort rapid cu fructe
Bucataras.RO

Tort rapid cu fructe

Daaa, știu că vor apărea și cârcoteli ;) dar uneori, ma adaptez stilului de viață modern.  E o...

Tort rapid cu fructe
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura