Se imparte in 5 (dupa ce a crescut) si se umplu cu mere (calite un pic si cu zahar) sau branza dulce de vaca (oua +coaja de portocala sau lamaie).
Se ruleaza pana la mijloc din ambele parti, inainte de a fi date la cuptor se ung cu ulei pe deasupra, ulei se pune si in interior - mai ales la cea cu branza si la cea cu mere (daca nu sunt calite).
Se poate jace 3 cu mere si 2 cu branza, in functie de ce ai mai mult sau ce-ti place.
Pofta buna!
Se serveste rece.
Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraAveam demult in plan aceasta prajitura, circula pe mailuri, cu ceva ani in urma, un fisier cu retete de prajituri, cu pozele...
Desert prajitura DeliciuNu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii