Se cerne faina intr-un castron, se adauga sarea, doua linguri de ulei si apa (treptat) si se amesteca totul cu mana. La final, se adauga restul de ulei si se framanta aluatul pana cand nu mai ramane nimic pe castron. Se formeaza o bila din aluat si se da deoparte.
Se pregateste umplutura: intr-un castron se pun branza, galbenusurile, smantana, zaharul, stafidele (clatite in 2-3 ape), esenta de vanilie, grisul si faina si se amesteca. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se incorporeaza incet in compozitia cu branza.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se unge cu ulei masa de lucru si se infaineaza. Bila de aluat se imparte in patru si, cu ajutorul unui sucitor, se intinde prima foaie, cat mai subtire . Se unge cu untul topit, se intinde un sfert din compozitia cu branza peste ea, apoi se ruleaza. Intr-o tava inalta, unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, se pune prima "rulada", cu capetele bagate sub ea. Se procedeaza la fel si cu restul aluatului si cu restul compozitiei, rezultand astfel patru "rulade" umplute cu branza dulce. Se portioneaza placinta, taind-o cu un cutit uns cu ulei, dupa care se toarna deasupra ei cele doua oua amestecate cu smantana, zaharul si esenta de vanilie.
Se introduce tava la cuptor, pana cand placinta se rumeneste frumos.
Se lasa sa se raceasca in totalitate inainte de servire.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii