Placinta de Dovleac

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

700 g dovleac
2 oua
1 pahar lapte
1 pahar ulei
3 linguri zahar pt foi
150 g zahar pt umplutura
faina cat cuprinde (cam 600 g)
50 g unt
1 praf de copt
Mirodenii (zahar vanilat, esenta de vanilie)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Primul pas este acela de a rade dovleacul (eu l-am avut ras si congelat) si de a-l pune intr-o cratita cu zaharul. Acesta se caleste pe foc potrivit, dupa ce il luam de pe foc adaugam esenta de vanilie si il lasam sa se raceasca.

Separat se adauga ouale, laptele, uleiul, zaharul, zaharul vanilat si se amesteca. Punem praful de copt si faina cat cuprinde, apoi framantam aluatul si il impartim in doua, pentru a face doua foi. Intre timp dam drumul la cuptor si ungem o tava cu untul.

Asezam prima foaie intinsa bine, iar dupa acea punem dovleacul (daca acesta si-a lasat zeama, pe prima foaie punem putin gris). Peste dovleac punem cea de a doua foaie si o intepam cu furculita.

Se da la cuptor la foc potrivit. La sfarsit se poate pudra cu zahar.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Placinta de Dovleac" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

d_dana_a
•  14.03.2010 11:20:19

Ma bucur ca ti-a placut

pobia2003
•  09.03.2010 21:59:12

am facut-o si mi-a iesit....e f buna...

pobia2003
•  09.03.2010 16:50:18

pare buna...o incerc in seara asta.....

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinta de Dovleac