Placinta de casa cu mac si coacaze rosii

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Placinta de casa cu mac si coacaze rosii

Ingrediente

  • Pentru foi :
  • -10 linguri de lapte de migdale
  • -7 linguri de ulei
  • -7 linguri de zahar brut/ tos
  • -1 lingurita bicarbonat sodiu
  • -400-450 gr faina
  • -1 lingurita scortisoara
  • Pentru umplutura :
  • -200 gr mac macinat
  • -200 ml lapte de migdale/soia/orez
  • -100 gr zahar
  • -30 gr gris(1 lingura plina)
  • -100 gr coacaze rosii congelate/visine

Mod de preparare

Foile:
Intr-un vas care se poate pune pe foc punem zaharul + laptele + uleiul+ scortisoara si le incalzim la foc mic pana cand se topeste zaharul.
Lasam sa se raceasca si adaugam coaja de la lamaie si bicarbonatul de sodiu.
Omogenizam foarte bine.
Treptat adaugam faina, amestecand continuu, la inceput cu lingura, iar apoi cu mana. Aluatul trebuie sa fie elastic, sa nu se lipeasca de maini si sa se poata intinde.
Impartim aluatul in doua parti egale si il acoperim cu un prosop sau cu o folie de plastic pana cand pregatim umplutura.

Umplutura:
Incalzim laptele impreuna cu zaharul. Turnam peste macul macinat si amestecat cu grisul. Omogenizam bine si la final adauga coacazea sau fructele.

Pe masa unsa cu ulei intindem o bila de aluat cu sucitorul la dimensiunea tavii in care vom coace prajitura. Eu am folosit o tava rotunda cu diametru de 25 cm, pe care am uns-o cu putin ulei.
Asezam prima foaie in tava, intepam aluatul cu o furculita si asezam umplutura. Intindem umplutura pe toata suprafata si o nivelam bine.
Intindem si aluatul ramas si il asezam deasupra umpluturii apasand usor. Intepam cu o furculita. Daca se doreste, putem lasa putin aluat din care sa decupam inimioare, floricele pentru a decora.
Dam tava in cuptorul incins la 170-180 grade C, pentru 20-30 minute. Trebuie sa se rumeneasca frumos deasupra.
Lasam la racit acoperita cu un prosop si apoi o pudram cu zahar, optional.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Felii olandeze
3
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
4
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Prajitura cu iaurt si caise
5
Dulciuri

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Parteneri
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Bucataras.RO

Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia

Este o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...

Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura