Placinta de casa cu mac si coacaze rosii

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Placinta de casa cu mac si coacaze rosii

Ingrediente

  • Pentru foi :
  • -10 linguri de lapte de migdale
  • -7 linguri de ulei
  • -7 linguri de zahar brut/ tos
  • -1 lingurita bicarbonat sodiu
  • -400-450 gr faina
  • -1 lingurita scortisoara
  • Pentru umplutura :
  • -200 gr mac macinat
  • -200 ml lapte de migdale/soia/orez
  • -100 gr zahar
  • -30 gr gris(1 lingura plina)
  • -100 gr coacaze rosii congelate/visine

Mod de preparare

Foile:
Intr-un vas care se poate pune pe foc punem zaharul + laptele + uleiul+ scortisoara si le incalzim la foc mic pana cand se topeste zaharul.
Lasam sa se raceasca si adaugam coaja de la lamaie si bicarbonatul de sodiu.
Omogenizam foarte bine.
Treptat adaugam faina, amestecand continuu, la inceput cu lingura, iar apoi cu mana. Aluatul trebuie sa fie elastic, sa nu se lipeasca de maini si sa se poata intinde.
Impartim aluatul in doua parti egale si il acoperim cu un prosop sau cu o folie de plastic pana cand pregatim umplutura.

Umplutura:
Incalzim laptele impreuna cu zaharul. Turnam peste macul macinat si amestecat cu grisul. Omogenizam bine si la final adauga coacazea sau fructele.

Pe masa unsa cu ulei intindem o bila de aluat cu sucitorul la dimensiunea tavii in care vom coace prajitura. Eu am folosit o tava rotunda cu diametru de 25 cm, pe care am uns-o cu putin ulei.
Asezam prima foaie in tava, intepam aluatul cu o furculita si asezam umplutura. Intindem umplutura pe toata suprafata si o nivelam bine.
Intindem si aluatul ramas si il asezam deasupra umpluturii apasand usor. Intepam cu o furculita. Daca se doreste, putem lasa putin aluat din care sa decupam inimioare, floricele pentru a decora.
Dam tava in cuptorul incins la 170-180 grade C, pentru 20-30 minute. Trebuie sa se rumeneasca frumos deasupra.
Lasam la racit acoperita cu un prosop si apoi o pudram cu zahar, optional.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Pizza Fara Blat
1
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata de Paste
2
Paste

Salata de Paste

Salata de Paste
Prajitura cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
5
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Parteneri
Zacusca de macrou
Bucataras.RO

Zacusca de macrou

Prima data am vazut acest fel de zacusca anul trecut, la Ina-bucataras dragalas si am stiut din start ca o sa-mi placa, dar...

Zacusca de macrou
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti