Foile:
Intr-un vas care se poate pune pe foc punem zaharul + laptele + uleiul+ scortisoara si le incalzim la foc mic pana cand se topeste zaharul.
Lasam sa se raceasca si adaugam coaja de la lamaie si bicarbonatul de sodiu.
Omogenizam foarte bine.
Treptat adaugam faina, amestecand continuu, la inceput cu lingura, iar apoi cu mana. Aluatul trebuie sa fie elastic, sa nu se lipeasca de maini si sa se poata intinde.
Impartim aluatul in doua parti egale si il acoperim cu un prosop sau cu o folie de plastic pana cand pregatim umplutura.
Umplutura:
Incalzim laptele impreuna cu zaharul. Turnam peste macul macinat si amestecat cu grisul. Omogenizam bine si la final adauga coacazea sau fructele.
Pe masa unsa cu ulei intindem o bila de aluat cu sucitorul la dimensiunea tavii in care vom coace prajitura. Eu am folosit o tava rotunda cu diametru de 25 cm, pe care am uns-o cu putin ulei.
Asezam prima foaie in tava, intepam aluatul cu o furculita si asezam umplutura. Intindem umplutura pe toata suprafata si o nivelam bine.
Intindem si aluatul ramas si il asezam deasupra umpluturii apasand usor. Intepam cu o furculita. Daca se doreste, putem lasa putin aluat din care sa decupam inimioare, floricele pentru a decora.
Dam tava in cuptorul incins la 170-180 grade C, pentru 20-30 minute. Trebuie sa se rumeneasca frumos deasupra.
Lasam la racit acoperita cu un prosop si apoi o pudram cu zahar, optional.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii