Placinta cu mere, varianta imbunatatita

Portii
20
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu mere, varianta imbunatatita

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 2 kg de mere
  • zahar brun (cantitatea de zahar se stabileste de catre fiecare, in functie de gust si de cat de dulci sunt merele)
  • o lingurita scortisoara
  • 150 g nuca macinata
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 2 lingurite ness
  • unt topit
  • ulei
  • faina
  • Pentru decor
  • zahar pudra si ness

Mod de preparare

Se spala merele, se curata de coaja si seminte, apoi se dau prin razatoarea mare. Stoarcem bine, prin presare intre palme, merele rase, dupa care le amestecam cu zaharul si zaharul vanilat.
Sucul rezultat de la mere se bea, in niciun caz nu se arunca. Este foarte bun si totodata sanatos.
Amestecul mere rase/zahar se pune intr-o cratita la calit. Lasam pana cand scade tot sucul lasat de acestea. Lasam sa se racoreasca si adaugam scortisoara. Amestecam bine cu ajutorul unei linguri de lemn.
Foile de placinta le impartim in doua. Ungem fiecare foaie de placinta cu unt topit sau cu ulei (folosim o pensula), le punem pe rand, una peste alta, intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina dupa care intindem un strat de mere (jumatate din cantitate) peste foi, presaram nuca, nessul si apoi adaugam restul de mere calite. Ungem si celelalte foi de placinta cu care acoperim placinta. Cu ajutorul unui cutit, crestam frumos placinta pe deasupra, exact pe liniile pe care o taiem cand e gata facuta.
Dam la cuptor si tinem pana cand placinta este bine facuta si frumos rumenita. Scoatem din cuptor, lasam sa se racoreasca .
Pudram cu zahar pudra si granule de ness si gata!
Ce frumos miroase in casa!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
2
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Salam de biscuiţi reţetă
4
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Desert prajitura cu visine si ciocolata
Bucataras.RO

Desert prajitura cu visine si ciocolata

Această prăjitură mi s-a părut de vis. A ieșit foarte pufoasă, cremoasă și delicioasă. Crema de vișine a ieșit...

Desert prajitura cu visine si ciocolata
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin