Se spala merele, se curata de coaja si seminte, apoi se dau prin razatoarea mare. Stoarcem bine, prin presare intre palme, merele rase, dupa care le amestecam cu zaharul si zaharul vanilat.
Sucul rezultat de la mere se bea, in niciun caz nu se arunca. Este foarte bun si totodata sanatos.
Amestecul mere rase/zahar se pune intr-o cratita la calit. Lasam pana cand scade tot sucul lasat de acestea. Lasam sa se racoreasca si adaugam scortisoara. Amestecam bine cu ajutorul unei linguri de lemn.
Foile de placinta le impartim in doua. Ungem fiecare foaie de placinta cu unt topit sau cu ulei (folosim o pensula), le punem pe rand, una peste alta, intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina dupa care intindem un strat de mere (jumatate din cantitate) peste foi, presaram nuca, nessul si apoi adaugam restul de mere calite. Ungem si celelalte foi de placinta cu care acoperim placinta. Cu ajutorul unui cutit, crestam frumos placinta pe deasupra, exact pe liniile pe care o taiem cand e gata facuta.
Dam la cuptor si tinem pana cand placinta este bine facuta si frumos rumenita. Scoatem din cuptor, lasam sa se racoreasca .
Pudram cu zahar pudra si granule de ness si gata!
Ce frumos miroase in casa!!!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii