Placinta cu mere, varianta imbunatatita

Portii
20
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu mere, varianta imbunatatita

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 2 kg de mere
  • zahar brun (cantitatea de zahar se stabileste de catre fiecare, in functie de gust si de cat de dulci sunt merele)
  • o lingurita scortisoara
  • 150 g nuca macinata
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 2 lingurite ness
  • unt topit
  • ulei
  • faina
  • Pentru decor
  • zahar pudra si ness

Mod de preparare

Se spala merele, se curata de coaja si seminte, apoi se dau prin razatoarea mare. Stoarcem bine, prin presare intre palme, merele rase, dupa care le amestecam cu zaharul si zaharul vanilat.
Sucul rezultat de la mere se bea, in niciun caz nu se arunca. Este foarte bun si totodata sanatos.
Amestecul mere rase/zahar se pune intr-o cratita la calit. Lasam pana cand scade tot sucul lasat de acestea. Lasam sa se racoreasca si adaugam scortisoara. Amestecam bine cu ajutorul unei linguri de lemn.
Foile de placinta le impartim in doua. Ungem fiecare foaie de placinta cu unt topit sau cu ulei (folosim o pensula), le punem pe rand, una peste alta, intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina dupa care intindem un strat de mere (jumatate din cantitate) peste foi, presaram nuca, nessul si apoi adaugam restul de mere calite. Ungem si celelalte foi de placinta cu care acoperim placinta. Cu ajutorul unui cutit, crestam frumos placinta pe deasupra, exact pe liniile pe care o taiem cand e gata facuta.
Dam la cuptor si tinem pana cand placinta este bine facuta si frumos rumenita. Scoatem din cuptor, lasam sa se racoreasca .
Pudram cu zahar pudra si granule de ness si gata!
Ce frumos miroase in casa!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Fursecuri marocane cu migdale
Bucataras.RO

Fursecuri marocane cu migdale

By Jamila, decat ca eu le-am facut cu migdale nu susan. Au iesit aproape doua tavi, circa 25 de bucati. Un pic le-am prea...

Fursecuri marocane cu migdale
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti