Placinta cu Mere III

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu Mere III

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 300 gr faina
  • 50 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 ou
  • 3 linguri smantana (iaurt)
  • 200 gr margarina (unt)
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • Umplutura:
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 kg mere
  • 100 gr zahar - optional

Mod de preparare

Ingredientele pentru foi se amesteca toate: praful de copt se dizolva in zeama de lamaie si se adauga la faina, unt 82% grasime (din cauza grasimii untului am adaugat inca 100-150 gr de faina), iaurtul de 9% grasime (am considerat ca untul este destul de gras si nu mai trebuia smantana), zaharul, zaharul vanilinat, oul. Se framanta si se obtine o coca pufoasa care se lasa in repaos pana pregatim umplutura.

Umplutura:
Curtatam merele de casuta samburilor si le radem apoi stoarcem in pumni pt a elimina surplusul de suc. Merele se calesc cu zahar (optional - eu nu am pus) si cu scortisoara timp de 10 minute la foc mediu.

Coca de placinta se imparte in doua si se fac 2 foi Se pregateste tava de aragaz cu hartie de copt, se intinde prima foaie peste care se pune putin gris si apoi se adauga merele calite si apoi se pune a doua foaie, se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la cuptorul deja incins la 200 de grade; se tine asa 10-15 minute apoi se trece cuptorul la 180 grade inca 10 -15 minute, pana se rumeneste foaia.

Se pudreaza cu zahar si se serveste.

Asta este reteta de baza; eu am impartit aluatul in 4 si am facut 4 foi si am folosit tavi mai mici (40 x 25 cm cred); 2 foi le-am umplut cu mere si 2 foi cu branza sarata. Gustul de la placinta sarata este destul de interesant avand in vedere ca in coca am adaugat putin zahar.

Placinta aceasta este foarte pufoasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Chec pufos cu nuca
Bucataras.RO

Chec pufos cu nuca

Eu nu sunt foarte mare fan checuri,mie imi plac prajiturile cu crema multa dar asta mi-a placut intr-un mod deosebit!Este...

Chec pufos cu nuca
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola