Ingredientele pentru foi se amesteca toate: praful de copt se dizolva in zeama de lamaie si se adauga la faina, unt 82% grasime (din cauza grasimii untului am adaugat inca 100-150 gr de faina), iaurtul de 9% grasime (am considerat ca untul este destul de gras si nu mai trebuia smantana), zaharul, zaharul vanilinat, oul. Se framanta si se obtine o coca pufoasa care se lasa in repaos pana pregatim umplutura.
Umplutura:
Curtatam merele de casuta samburilor si le radem apoi stoarcem in pumni pt a elimina surplusul de suc. Merele se calesc cu zahar (optional - eu nu am pus) si cu scortisoara timp de 10 minute la foc mediu.
Coca de placinta se imparte in doua si se fac 2 foi Se pregateste tava de aragaz cu hartie de copt, se intinde prima foaie peste care se pune putin gris si apoi se adauga merele calite si apoi se pune a doua foaie, se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la cuptorul deja incins la 200 de grade; se tine asa 10-15 minute apoi se trece cuptorul la 180 grade inca 10 -15 minute, pana se rumeneste foaia.
Se pudreaza cu zahar si se serveste.
Asta este reteta de baza; eu am impartit aluatul in 4 si am facut 4 foi si am folosit tavi mai mici (40 x 25 cm cred); 2 foi le-am umplut cu mere si 2 foi cu branza sarata. Gustul de la placinta sarata este destul de interesant avand in vedere ca in coca am adaugat putin zahar.
Placinta aceasta este foarte pufoasa.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaZacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...
Zacusca de vinete – cu legume tocate maruntAstazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am...
Ostropel de pui ca la mama acasaDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii