Placinta cu Mere III

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu Mere III

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 300 gr faina
  • 50 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 ou
  • 3 linguri smantana (iaurt)
  • 200 gr margarina (unt)
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • Umplutura:
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 kg mere
  • 100 gr zahar - optional

Mod de preparare

Ingredientele pentru foi se amesteca toate: praful de copt se dizolva in zeama de lamaie si se adauga la faina, unt 82% grasime (din cauza grasimii untului am adaugat inca 100-150 gr de faina), iaurtul de 9% grasime (am considerat ca untul este destul de gras si nu mai trebuia smantana), zaharul, zaharul vanilinat, oul. Se framanta si se obtine o coca pufoasa care se lasa in repaos pana pregatim umplutura.

Umplutura:
Curtatam merele de casuta samburilor si le radem apoi stoarcem in pumni pt a elimina surplusul de suc. Merele se calesc cu zahar (optional - eu nu am pus) si cu scortisoara timp de 10 minute la foc mediu.

Coca de placinta se imparte in doua si se fac 2 foi Se pregateste tava de aragaz cu hartie de copt, se intinde prima foaie peste care se pune putin gris si apoi se adauga merele calite si apoi se pune a doua foaie, se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la cuptorul deja incins la 200 de grade; se tine asa 10-15 minute apoi se trece cuptorul la 180 grade inca 10 -15 minute, pana se rumeneste foaia.

Se pudreaza cu zahar si se serveste.

Asta este reteta de baza; eu am impartit aluatul in 4 si am facut 4 foi si am folosit tavi mai mici (40 x 25 cm cred); 2 foi le-am umplut cu mere si 2 foi cu branza sarata. Gustul de la placinta sarata este destul de interesant avand in vedere ca in coca am adaugat putin zahar.

Placinta aceasta este foarte pufoasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
2
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
3
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Branzoici
Bucataras.RO

Branzoici

Cand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...

Branzoici
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti