Merele le curatam si le dam pe razatoare, intr-o cratita punem uleiul si merele storse la calit spre sfarsit adaugam mirodeniile.
Prepararea aluatului:
Punem intr-un vas faina, praful de sare si margarina in cuburi mici
frecam faina cu margarina intre palme pana devine nisipoasa, pe urma adaugam laptele/smantana si framantam usor pana se incorporeaza tot.
Lasam aluatul 30 min sa se odihneasca. Impartim aluatul in 2 parti (o parte putin mai mare care vine pe fundul tavi, ca sa avem de unde intinde pe pereti), intindem aluatul usor cu sucitorul cat putem (se va prinde de masa), restul il intindem cu degetele si incercam sa facem si marginile, umplem cu merele.
Acoperim cu alta foaie si bagam in cuptor pt 40-50 min la 180 grade.
Dupa racire se poate pudra cu zahar praf vanilat.
Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională româneascăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii