Merele le curatam si le dam pe razatoare, intr-o cratita punem uleiul si merele storse la calit spre sfarsit adaugam mirodeniile.
Prepararea aluatului:
Punem intr-un vas faina, praful de sare si margarina in cuburi mici
frecam faina cu margarina intre palme pana devine nisipoasa, pe urma adaugam laptele/smantana si framantam usor pana se incorporeaza tot.
Lasam aluatul 30 min sa se odihneasca. Impartim aluatul in 2 parti (o parte putin mai mare care vine pe fundul tavi, ca sa avem de unde intinde pe pereti), intindem aluatul usor cu sucitorul cat putem (se va prinde de masa), restul il intindem cu degetele si incercam sa facem si marginile, umplem cu merele.
Acoperim cu alta foaie si bagam in cuptor pt 40-50 min la 180 grade.
Dupa racire se poate pudra cu zahar praf vanilat.
Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoaraPrajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoaraUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniIncearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Comentarii