Ador deserturile cu mere, indiferent daca sunt placinte, strudele, torturi sau alte cele. 
 Placinta cu mere insa este cam cel mai des pregatita in bucataria mea. Sunt comenzi ferme pentru ea.:) 
 Aluatul cu care am preparat-o este acelasi pe care il folosesc, de obicei, cu diverse umpluturi (mere, branza, dovleac). 
 Cum procedam? 
 Sa incepem cu merele, pe care le spalam, le curatam de coaja si le radem pe razatoarea cu ochiuri mari. Stoarse (sucul e un deliciu), le calim cu zahar pana se inmoaie si adaugam scortisoara, spre final. Le lasam la racit. 
 Pentru aluat, mixam ouăle cu zahărul, adăugăm laptele treptat, incorporam. La fel procedăm si cu uleiul. Praful de copt il stingem cu otet si-l adaugam si pe el. Apoi, punem făina, lingura cu lingura. când se ingroasa coca, începem sa framantam aluatul cu mâna pana devine elastic. 
 Împărțim aluatul in doua, din fiecare parte intindem o foaie de mărimea tavii. 
 Asezam o foaie in tava tapetata cu hartie de copt, punem merele calite si nivelam uniform, iar deasupra venim cu cea de-a doua foaie. 
 Taiem superficial aluatul in patrate si ungem generos cu galbenusurile batute cu putin lapte. 
 Deasupra fiecarei placinte portionate, se pune cate o feliuta de mar, dupa care presaram scortisoara.
 Lasam placinta in cuptor timp 35-45 de minute, la foc potrivit.
 Sa aveti pofta, dragilor! 
 Hm, parca deja miroase a placinta! V-ati apucat deja? 

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii