Ador deserturile cu mere, indiferent daca sunt placinte, strudele, torturi sau alte cele.
Placinta cu mere insa este cam cel mai des pregatita in bucataria mea. Sunt comenzi ferme pentru ea.:)
Aluatul cu care am preparat-o este acelasi pe care il folosesc, de obicei, cu diverse umpluturi (mere, branza, dovleac).
Cum procedam?
Sa incepem cu merele, pe care le spalam, le curatam de coaja si le radem pe razatoarea cu ochiuri mari. Stoarse (sucul e un deliciu), le calim cu zahar pana se inmoaie si adaugam scortisoara, spre final. Le lasam la racit.
Pentru aluat, mixam ouăle cu zahărul, adăugăm laptele treptat, incorporam. La fel procedăm si cu uleiul. Praful de copt il stingem cu otet si-l adaugam si pe el. Apoi, punem făina, lingura cu lingura. când se ingroasa coca, începem sa framantam aluatul cu mâna pana devine elastic.
Împărțim aluatul in doua, din fiecare parte intindem o foaie de mărimea tavii.
Asezam o foaie in tava tapetata cu hartie de copt, punem merele calite si nivelam uniform, iar deasupra venim cu cea de-a doua foaie.
Taiem superficial aluatul in patrate si ungem generos cu galbenusurile batute cu putin lapte.
Deasupra fiecarei placinte portionate, se pune cate o feliuta de mar, dupa care presaram scortisoara.
Lasam placinta in cuptor timp 35-45 de minute, la foc potrivit.
Sa aveti pofta, dragilor!
Hm, parca deja miroase a placinta! V-ati apucat deja?
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateE foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...
Tort de biscuiti cu crema de vanilieIncearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Comentarii