Placinta cu Mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Placinta cu Mere

Ingrediente

  • Pentru foaie:
  • 100 g unt
  • 4 linguri smantana groasa (fermentata)
  • 150 g zahar tos
  • 1 plic praf de copt
  • 2 oua
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 1 plic zahar vanilat
  • aprox 400 g faina
  • Pentru umplutura:
  • 1,5 kg mere
  • 6-8 linguri de zahar tos
  • 1 lingurita scortisoara macinata

Mod de preparare

Se freaca untul cu zaharul. Se adauga smantana, ouale intregi, coaja de lamaie, zaharul vanilat si praful de copt. Cand ati obtinut un aluat omogen, adaugati faina (cenuta) pana rezulta un aluat bun de framantat. Inveliti aluatul in folie alimentara si lasati-l la frigider o ora, timp in care pregatiti umplutura.

Spalati merele, curatati-le de coaja si dati-le pe razatoarea cu ochiuri mari. Puneti merele rase intr-o oala - cu fundul dublu - de preferat - adaugati zahar si lasati pe foc potrivit, amestecand din cand in cand, pana cand scad la jumatate. Potriviti cantitatea de zahar si daca ati mai adaugat, lasati sa clocoteasca cateva minute.
Lasati sa se raceasca iar intre timp coaceti aluatul.

Impartiti aluatul in doua. Dintr-o jumatate, intindeti o foaie cat tava. Puneti la copt aprox 20 de minute in cuptorul preincalzit.
Din a doua jumatate de aluat faceti un grilaj pe care il coaceti separat aprox 15 minute, la foc mic.

Acum asamblati placinta astfel:
Puneti pe fundul tavii foaia intreaga, adaugati merele scazute si amestecate cu scortisoara macinata, apoi puneti deasupra grilajul de aluat copt. Apasati usor cu palmele, apoi lasati placinta pana a doua zi, la rece, ca sa se inmoaie foile si sa se poata taia usor.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie