Se framanta impreuna toate ingredientele cu atata apa cat cuprinde ca sa fie un aluat moale ( nu tare moale dar destul ca sa se poate intinde)
Aluatul se imparte in doua se intinde o foaie se pune in tava si se impunge cu furculita, se presara pesmet si se pune compozitia de mere gata pregatita, se pune a doua foaie deasupra si se da la cuptor.
Se coace la foc putin mai mare decat mediu, se scoate se raceste si se taie, apoi se pudreaza cu zahar praf.
aluatul se intinde putin cam greu dar se mai poate intinde si in tava (pe la margini) folosindu-se (prin apasare) degetele
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateUn pranz usor, gustos, satios si cu ingrediente pentru gustul fiecaruia!
Pui si legume la gratar cu garnitura de cartofi cu parmezanCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii