Placinta cu mere

Portii
8
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Placinta cu mere

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • -100 gr unt
  • -150 gr untura
  • -600 gr faina
  • -250 ml apa
  • -1 lingurita otet
  • -1 lingura zahar
  • -praf de sare
  • Pt umplutura:
  • -1.5 kg de mere curatate
  • -2-3 linguri de zahar
  • -o lingurita pudra de anason / scortisoara
  • -50 gr unt
  • -zeama de la jumate de lamaie
  • Extra :
  • -1 ou pentru uns
  • -faina pentru infainat masa de lucru

Mod de preparare

Intr-un castron, punem faina, untul si untura la temperatura camerei.
Apa impreuna cu zaharul, praful de sare si otetul le amestecam. Cand zaharul este dizolvat, adaugam totul peste faina. Framantam aluatul pana cand devine ferm si nelipicios.
Acest aluat il invelim in folie alimentara si il punem la frigider ca sa se intareasca, aproximativ 1-2 ore sau peste noapte.
Umplutura:
Merele le spalam si curatam de coaja si seminte, se pot lasa cu coaja, asta daca sunt sanatoase. Eu am avut 1.5 kg de mere gata curatate.
Intr-un vas, pe foc, punem untul la topit si adaugam merele, zaharul si pudra de anason sau scortisoara si zeama de la jumate de lamaie. Le calim si le lasam deoparte sa se raceasca.
Aluatul racit il impartim in doua parti si intindem prima jumate de aluat. Il asezam in tava (28 x 40cm). Din loc in loc, il intepam cu furculita. Asezam peste el merele calite si racite, iar peste acestea, jumatatea de aluat ramas.
Cu un ou batut, ungem foaie de deasupra si apoi o impungem cu furculita.
Dam tava in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru 30-40 minute sau pana cand se rumeneste deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
5
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Parteneri
Supa crema de naut cu broccoli
Bucataras.RO

Supa crema de naut cu broccoli

Pe cădurile astea năucitoare merge grozav de bine o supă cremă și se prepară și foarte rapid. Vă invit să o...

Supa crema de naut cu broccoli
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat