Intr-un castron, punem faina, untul si untura la temperatura camerei.
Apa impreuna cu zaharul, praful de sare si otetul le amestecam. Cand zaharul este dizolvat, adaugam totul peste faina. Framantam aluatul pana cand devine ferm si nelipicios.
Acest aluat il invelim in folie alimentara si il punem la frigider ca sa se intareasca, aproximativ 1-2 ore sau peste noapte.
Umplutura:
Merele le spalam si curatam de coaja si seminte, se pot lasa cu coaja, asta daca sunt sanatoase. Eu am avut 1.5 kg de mere gata curatate.
Intr-un vas, pe foc, punem untul la topit si adaugam merele, zaharul si pudra de anason sau scortisoara si zeama de la jumate de lamaie. Le calim si le lasam deoparte sa se raceasca.
Aluatul racit il impartim in doua parti si intindem prima jumate de aluat. Il asezam in tava (28 x 40cm). Din loc in loc, il intepam cu furculita. Asezam peste el merele calite si racite, iar peste acestea, jumatatea de aluat ramas.
Cu un ou batut, ungem foaie de deasupra si apoi o impungem cu furculita.
Dam tava in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru 30-40 minute sau pana cand se rumeneste deasupra.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorDeliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect!
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaieCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii