Placinta cu Iaurt si Stafide

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu Iaurt si Stafide

Ingrediente

  • 12 foi dintr-un pachet cu foi de placinta (eu am folosit Bella din Romania)
  • 500 gr iaurt gras
  • 4 oua
  • 12 linguri (pline cu virf) zahar
  • 1-2 pumni cu stafide, dupa gust
  • ulei, apa
  • esenta de rom (daca nu va place romul faceti placinta clasica cu vanilie)
  • zahar pudra

Mod de preparare

Tava 30*20 cm
- batem cu mixerul galbenusurile cu zaharul pina se topeste zaharul cit de cit si separat albusurile spuma
- amestecam intr-un castron iaurtul cu galbenusurile, albusurile si adaugam putin rom sau esenta, adaugati cite putin si gustati, nu puneti prea mult

- tinem stafidele la inmuiat in apa rece sau in putin rom (chiar si diluat cu apa), eu le-am tinut in apa in care am pus citeva picaturi de esenta de rom
- ungem tava cu putin ulei, folosim o pensula sau o pana (de gisca)

- amestecam intr-un castronel 2/3 pahar de ulei (floarea soarelui, porumb, soia, arahide ... un ulei ca pentru prajituri fara arome puternice) cu 1/3 acelasi pahar cu apa

- punem prima foaie intreaga (in cazul foilor Bella care sunt maricele pentru alte tipuri de foi va orientati) si lasam marginile inafara tavii, ungem cu apa amestecata cu ulei si adaugam o jumatate de foaie, ungem sau stropim cu apa cu ulei si punem inca o jumatate de foaie si tot asa pina cind am folosit primele 6 foi de placinta

- varsam compozitia de iaurt+oua+zahar, scurgem stafidele si le uscam putin pe un servet apoi le imprastiem in tava peste umplutura (se vor lasa la fund oricum)

- asezam deasupra foile in cazul celor folosite de mine ca dimensiune, mereu cite o jumatate de foaie stropind sau ungind intre foi cu amestecul de apa si ulei cind ajungem la ultima jumatate sau ultima foaie mai intii aducem spre centru acoperind putin marginile primei foi si apoi asezam ultima foaie (jumatate) .

- In castronul in care am amestecat iaurtul cu ouale punem 2 linguri cu apa, amestecam bine cu pensula sa curatam marginile castronului si varsam compozitia asta peste placinta ungind suprafata (e putina, daca nu vreti puteti sa nu o puneti ca nu e mare diferenta)

Crestam cu un cutit foarte ascutit sau un cutter foaia de la suprafata asa cum vrem sa taiem placinta cind va fi gata (in patrate) . o sa ne fie mai usor sa o taiem cind va fi coapta.

- Coacem in cuptorul gata incalzit la 170 °c cca 45-50 minute, verificati inainte sa scoateti tava din cuptor.
Lasati sa se raceasca chiar si de pe o zi pe alta apoi presarati zahar pudra, taiati si serviti prajitura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.