Tava 30*20 cm
- batem cu mixerul galbenusurile cu zaharul pina se topeste zaharul cit de cit si separat albusurile spuma
- amestecam intr-un castron iaurtul cu galbenusurile, albusurile si adaugam putin rom sau esenta, adaugati cite putin si gustati, nu puneti prea mult
- tinem stafidele la inmuiat in apa rece sau in putin rom (chiar si diluat cu apa), eu le-am tinut in apa in care am pus citeva picaturi de esenta de rom
- ungem tava cu putin ulei, folosim o pensula sau o pana (de gisca)
- amestecam intr-un castronel 2/3 pahar de ulei (floarea soarelui, porumb, soia, arahide ... un ulei ca pentru prajituri fara arome puternice) cu 1/3 acelasi pahar cu apa
- punem prima foaie intreaga (in cazul foilor Bella care sunt maricele pentru alte tipuri de foi va orientati) si lasam marginile inafara tavii, ungem cu apa amestecata cu ulei si adaugam o jumatate de foaie, ungem sau stropim cu apa cu ulei si punem inca o jumatate de foaie si tot asa pina cind am folosit primele 6 foi de placinta
- varsam compozitia de iaurt+oua+zahar, scurgem stafidele si le uscam putin pe un servet apoi le imprastiem in tava peste umplutura (se vor lasa la fund oricum)
- asezam deasupra foile in cazul celor folosite de mine ca dimensiune, mereu cite o jumatate de foaie stropind sau ungind intre foi cu amestecul de apa si ulei cind ajungem la ultima jumatate sau ultima foaie mai intii aducem spre centru acoperind putin marginile primei foi si apoi asezam ultima foaie (jumatate) .
- In castronul in care am amestecat iaurtul cu ouale punem 2 linguri cu apa, amestecam bine cu pensula sa curatam marginile castronului si varsam compozitia asta peste placinta ungind suprafata (e putina, daca nu vreti puteti sa nu o puneti ca nu e mare diferenta)
Crestam cu un cutit foarte ascutit sau un cutter foaia de la suprafata asa cum vrem sa taiem placinta cind va fi gata (in patrate) . o sa ne fie mai usor sa o taiem cind va fi coapta.
- Coacem in cuptorul gata incalzit la 170 °c cca 45-50 minute, verificati inainte sa scoateti tava din cuptor.
Lasati sa se raceasca chiar si de pe o zi pe alta apoi presarati zahar pudra, taiati si serviti prajitura.
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii