Intr-o cana gradata, se pun apa, uleiul, otetul, zaharul si sarea si se amesteca.
Se cerne circa jumatate din faina intr-un castron si se adauga amestecul din cana. Se framanta totul, adaugand treptat faina, pana cand nu se mai lipeste de mana. Trebuie sa rezulte un aluat moale si usor manevrabil.
Se unge masa de lucru cu ulei si, cu ajutorul unui sucitor, se intinde aluatul intr-o foaie cat mai subtire. Se unge cu untul moale, se presara o lingura cu varf de faina peste ea, se ruleaza, apoi se unge cu unt si se rasuceste intr-o forma rotunda. Se pune inapoi in castron, se acopera cu o folie si se da la frigider pentru doua ore.
Dupa trecerea acestui interval de timp, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Aluatul se imparte in doua, se intinde pe masa de lucru unsa cu ulei o foaie, care se pune intr-o tava unsa cu unt si se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se adauga merele si se presara o lingurita de scortisoara pe deasupra lor. Se intinde cea de-a doua foaie pe masa de lucru unsa cu ulei si se intinde peste umplutura. Se inteapa si aceasta cu o furculita din loc in loc, dupa care se introduce tava la cuptor, pana cand foaia de deasupra se rumeneste frumos. Se poate pudra cu zahar.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustPentru aceasta delicioasa reteta m-am inspirat de la Rocsi.
Painici umplute cu muschi file si cascavalDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii