Aveti nevoie de o tava cu fund detasabil si cu diametrul de cca. 23 cm. Eu nu detin un astfel de instrument, astfel incat am facut doar jumatate de portie si am copt-o in tava de tarte, care are doar 2 - 3 cm inaltime (si a incaput la limita). Diametrul tavii mele e tot cam de 23 cm.
Pentru crusta:
Combinati pesmetul cu untul si zaharul. Presati "aluatul" pe fundul unei forme de tarte cu diametrul de aproximativ 23 de cm, urcand pe peretii acesteia aproximativ 2 cm. Dati la cuptorul preincalzit la 175 grade Celsius pentru 6-8 minute (trebuie sa o scoateti inainte de a deveni maronie) (eu am intarziat putin :) ). Se lasa la racit.
Pentru crema:
Bateti crema de branza (eu am folosit Philadelphia light), zaharul si zaharul brun pana devin o compozitie omogena. Adaugati ouale, dovleacul (eu l-am pus in robot si am asteptat pana aproape a devenit o pasta) si laptele condensat. Adaugati apoi amidonul, scortisoara si nucsoara. Turnati compozitia in crusta.
Dati la cuptor pentru 55-60 de minute sau pana cand marginile sunt tari, iar mijlocul pare inca usor moale.
Pentru topping:
Combinati smantana, zaharul si vanilia si mixati bine. Intindeti deasupra placintei caldute (adica dupa ce a fost lasata putin la racit). Dati la cuptor inca 5 minute.
Inainte de a se consuma, se tine la frigider cateva ore.
Calorii per portie (1/8 din placinta): 280 kcal
Calorii din grasimi: 100 kcal
Aceasta placinta o duc mereu cand merg in vizita la cineva. E usor de preparat,rapida ,la fel si rapid se si duce.
Desert placinta cu branza si agriseReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii