Placinta cu Dovleac (aluat Fraged)

Postat pe: 16-02-2010
(1)

Ingrediente

1 kg dovleac ras (eu l-am avut congelat)
1 ou
100 g unt
75 g margarina
150 g smantana
faina cat cuprinde
zahar dupa gust pt dovleac
ulei (putin pentru calit dovleacul)
2 linguri gris daca este nevoie (grisul se pune numai daca dovleacul este mai zemos, pentru a absorbi sucul)
o esenta de rom
zahar vanilat
miere dupa gust (se unge suprafata placintei)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Se pune oul, margarina, untul, smantana si faina cat cuprinde, astfel se face un aluat care se framanta putin si se da la frigider pentru 20 minute. Intre timp punem uleiul, dovleacul si zaharul intr-un vas pe foc si lasam pana ce zeama incepe sa scada. Spre sfarsit adaugam peste dovleac esenta de rom si zaharul vanilat (compozitia trebuie lasata la racit).

Scoatem de la frigider aluatul si il impartim in doua, din fiecare bucata intindem o foaie. Dupa ce am uns tava cu unt punem prima foaie peste care grisul si dovleacul. Cea de a doua foaie se pune peste dovleac si se inteapa cu furculita. Se da la cuptor pentru aproximativ 40 minute la foc potrivit. Cand o scoatem de la cuptor se unge cu miere si se lasa la racit.

Se serveste rece. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Placinta cu Dovleac (aluat Fraged)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

puriflori
•  18.10.2010 21:39:56

ok super tare aluatul dar ce cauta frunza de muscata in decor?

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinta cu Dovleac (aluat Fraged)