Se pune oul, margarina, untul, smantana si faina cat cuprinde, astfel se face un aluat care se framanta putin si se da la frigider pentru 20 minute. Intre timp punem uleiul, dovleacul si zaharul intr-un vas pe foc si lasam pana ce zeama incepe sa scada. Spre sfarsit adaugam peste dovleac esenta de rom si zaharul vanilat (compozitia trebuie lasata la racit).
Scoatem de la frigider aluatul si il impartim in doua, din fiecare bucata intindem o foaie. Dupa ce am uns tava cu unt punem prima foaie peste care grisul si dovleacul. Cea de a doua foaie se pune peste dovleac si se inteapa cu furculita. Se da la cuptor pentru aproximativ 40 minute la foc potrivit. Cand o scoatem de la cuptor se unge cu miere si se lasa la racit.
Se serveste rece. Pofta buna!!!
Eiii, dilema ciorba sau supa, continuă! 😉 Așa că am rămas la zamă, ca la noi în Ardeal! Una dintre retete de...
Zama de pastai aitaInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Comentarii