Placinta cu dovleac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de placinta
  • 1 kg de dolvleac curatat
  • 150 g unt
  • 50 g gris
  • 100 g zahar
  • vanilie
  • (pentru 12 portii)

Mod de preparare

Se rade dovleacul, se pune intr-o cratita cu zaharul, 100 g unt si vanilia;

Se pune cratita cu umplutura pe foc mic, si se lasa, amestecand mereu pana se inmoaie, se lasa sa se raceasca;

Se intind foile intr-o tava unsa cu grasime astfel: se pun mai intai 3 foi pe fundul tavii, stropite intre ele cu unt, pe a treia se presara gris, apoi se alterneaza foile cu umplutura de dovleac in mod egal, se incheie tot cu 3 foi fara umplutura;


Se pune tava in cuptorul cald si se coace la foc potrivit 30 minute.

Se servesc calde, de obicei de Halloween.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici