Aluatul:
Topin untul, iar laptele il incalzim, cat sa fie putin caldut.
Cernem faina intr-un bol, punem sarea, zaharul cu pastai de vanilie si 2 linguri de zahar.
Frecam drojdia cu 1 lingura de zahar pana se dizolva.
Punem si drojdia peste faina, incepem sa framantam.
Adaugam oul, mestecam, apoi laptele treptat, iar la final untul topit.
Framantam bine, pana obtinem un aluat omogen, elastic si usor lipicios.
Il acoperim cu un prosop curat, il lasam sa dospeasca 30-35 de minute.
Umplutura:
Dupa ce aluatul a crescut, facem umplutura.
Mixam branza cu mascarponele, adaugam ouale, zaharul si mai mixam circa 1 minut.
La final ii dam aroma cu vanilie.
Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul si il taiem in doua.
Intindem o foaie din prima bucata, potrivit de groasa, o asezam intr-o tava de tarta pe care o tapetam cu hartie de copt inainte, intepam cu furculita.
Turnam umplutura, nivelam, punem visinele.
Intindem a doua foaie, o asezam deasupra, presam marginile spre interior, o intepam cu furculita.
Introducem placinta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana prinde o crusta aurie deasupra.
Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca si o pudram cu zahar.
Portionam si servim!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii