Placinta cu branza, insiropata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu branza, insiropata

Ingrediente

  • pentru blat avem nevoie de:
  • 8 foi de foietaj;
  • 1 ou pentru uns aluatul
  • pentru crema avem nevoie de:
  • 200 g branza dulce;
  • 3 linguri de zahar;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 1 ou;
  • coaja de portocala (tinuta in zahar, la borcan);
  • stafide
  • pentru sirop:
  • 400ml apa;
  • 3 linguri zahar;
  • Coaja de portocala

Mod de preparare

Mod de preparare:
Se preincalzeste cuptorul.
Se unge fiecare foaie cu putin ulei, se pliaza in doua si se asaza in tava, pe foaie de copt, folosim cam 4 foi de foietaj, ca baza.

Se adauga crema de branza preparata din: branza, un praf de sare, un ou, zaharul, zaharul vanilat. Se presara din loc in loc coaja de portocala (tinuta in zahar, la borcan) si stafide.
Se acopera cu alte patru foi pliate si se unge cu oul batut bine. Se inteapa cu o furculita din loc in loc.

Se da la cuptor si se lasa pana se rumeneste (aprox 20 de minute).
Intre timp, se pregateste siropul. Se pun intr-un ibric, pe foc, 400 ml apa cu 3 linguri de zahar si coaja de portocala si se fierb 2-3 minute.

Cand se scoate placinta din cuptor, se scoate cu grija foaia de copt de sub ea, apoi se taie in patrate, se adauga siropul, cu grija, caci este fierbinte.

Se lasa la racit si se serveste alaturi de cei dragi.

Pofta Buna!

Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa