Mod de preparare:
Se preincalzeste cuptorul.
Se unge fiecare foaie cu putin ulei, se pliaza in doua si se asaza in tava, pe foaie de copt, folosim cam 4 foi de foietaj, ca baza.
Se adauga crema de branza preparata din: branza, un praf de sare, un ou, zaharul, zaharul vanilat. Se presara din loc in loc coaja de portocala (tinuta in zahar, la borcan) si stafide.
Se acopera cu alte patru foi pliate si se unge cu oul batut bine. Se inteapa cu o furculita din loc in loc.
Se da la cuptor si se lasa pana se rumeneste (aprox 20 de minute).
Intre timp, se pregateste siropul. Se pun intr-un ibric, pe foc, 400 ml apa cu 3 linguri de zahar si coaja de portocala si se fierb 2-3 minute.
Cand se scoate placinta din cuptor, se scoate cu grija foaia de copt de sub ea, apoi se taie in patrate, se adauga siropul, cu grija, caci este fierbinte.
Se lasa la racit si se serveste alaturi de cei dragi.
Pofta Buna!
Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm preparat o ciorba de sezon si este tocmai buna, daca tineti post in perioada aceasta.
Ciorba de prazIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii