Este o prajitura tipica Bolognei, foarte buna linga o cafeluta (cu sau fara lapte). Se prepara in special de Craciun si are ritualul ei. Umplutura tb sa stea cam 3 zile inainte de a fii folosita deci "sa se imprieteneasca" ingredientele intre ele.
Se amesteca toate ingredientele umpluturii intr-un vas care se tine la rece pt 3 zile, si se amesteca din cind in cind... Vinul se pune atit cit e necesar ca sa faca compozitia "amestecabila".
Se face un aluat ca cel de biscuiti/tarta. Apoi se imparte in 6 si fiecare parte se intinde intr. Un dreptunghi cu baza mai mare decit inaltimea, se imparte imaginar in 3 (verticale) , se unge cu umplutura si se pune partea din dreapta peste cea din centru si apoi cea din stinga peste cele doua. Se strivesc marginile ca sa nu iasa compozitia. Se da la cuptor la 180C cca 30 minute. Trebuie sa fie aurii iar coca sa fie uscata dar nu prea seaca...
Dupa ce s-au racit se tin in servet de bumbac/in intr-un sertar sau cutie de lemn ca cea in care se tine (se tinea) piinea. La loc racoros. Se poate pastra asa si 15 zile.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii