Este o prajitura tipica Bolognei, foarte buna linga o cafeluta (cu sau fara lapte). Se prepara in special de Craciun si are ritualul ei. Umplutura tb sa stea cam 3 zile inainte de a fii folosita deci "sa se imprieteneasca" ingredientele intre ele.
Se amesteca toate ingredientele umpluturii intr-un vas care se tine la rece pt 3 zile, si se amesteca din cind in cind... Vinul se pune atit cit e necesar ca sa faca compozitia "amestecabila".
Se face un aluat ca cel de biscuiti/tarta. Apoi se imparte in 6 si fiecare parte se intinde intr. Un dreptunghi cu baza mai mare decit inaltimea, se imparte imaginar in 3 (verticale) , se unge cu umplutura si se pune partea din dreapta peste cea din centru si apoi cea din stinga peste cele doua. Se strivesc marginile ca sa nu iasa compozitia. Se da la cuptor la 180C cca 30 minute. Trebuie sa fie aurii iar coca sa fie uscata dar nu prea seaca...
Dupa ce s-au racit se tin in servet de bumbac/in intr-un sertar sau cutie de lemn ca cea in care se tine (se tinea) piinea. La loc racoros. Se poate pastra asa si 15 zile.
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii