Piersici cu crema de ciocolata si nuci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Piersici cu crema de ciocolata si nuci

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 600g faina;
  • 200g zahar;
  • 100g margarina /unt;
  • 2 oua + 1 galbenus de ou;
  • 1/2 cana de lapte;
  • esenta de vanilie;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • coaja de lamaie;
  • Pentru crema:
  • 150g margarina/unt;
  • 150g nuci;
  • 2 linguri cu cacao;
  • 100g zahar pudra;
  • 100g ciocolata neagra;
  • Pentru decor:
  • 200 lapte;
  • colorant alimentar(verde/rosu/galben);
  • zahar tos;

Mod de preparare

Ouale le mixam cu zaharul,adaugam apoi laptele, margarina Rama Maestro taiata cubulete,esenta de vanilie,coaja de lamaie si la sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt.
Framantam un aluat neted, potrivit de tare din care formam niste bile de marimea unei nuci si le pun intr-o tava. Le coacem in cuptor la 180 grade pana s-au rumenit, aproximativ 10 minute.

Cat timp stau fursecurile(piersicile) la cuptor vom pregati crema de ciocolata si nuci.

In bolul robotului de bucatarie vom mixa nucile,peste care vom adauga margarina taiata cubulete, zaharul pudra,cacao,esenta de rom si ciocolata topita.

Cand fursecurile sunt gata, le lasam sa se raceasca,dupa care le scobim cu ajutorul unei lingurite (offff...copilarie...ce mai scobeam la ele!!!).

Dupa ce le-am scobit,le umplem cu crema de ciocolata si nuci,iar apoi le lipim cate doua.

Piersicile se trec apoi prin lapte colorat si zahar tos.

Dupa decorare se introduc la frigider pentru 1-2 ore pentru a se intari zaharul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.