* Crusta de placinta
Deci, dupa cum v-am spus am fentat de data asta si am folosit un aluat de cumparat. l-am copt putin, pana marginile au prins o culoare usor maronie. Am scos crusta din cuptor.
Am trecut apoi la umplutura. In timpul asta crusta se lasa la rece.
Am avut cartofii yams gata copti si decojiti. Am zdrobit cartofii. Intr-un castron am pus albusurile de ou si le-am amestecat cu mixerul impreuna cu nectarul de agave (se foloseste in loc de zahar, de aia am spus ca se poate folosi si miere). Apoi am adaugat yams, scortisoara si cuisoare dupa gust. Am amestecat din nou, pana la omogenizare dupa care am adaugat laptele.
Poate trebuie ceva mai mult sau mai putin decat am dat eu cantitatea, este in functie de cat de mare este vasul dvs. Umplutura nu trebuie sa fie lichida de tot, dar nici tare. Trebuie sa fie undeva intre cele doua.
Se umple crusta si se da la cuptorul preincalzit la temperatura mare. Se coace la temperatura aia primele 10 minute, dupa care se da temparatura la mediu. Se coace pana ce o scobitoare pusa in mijlocul umpluturii iese afara curata.
Aveti grija sa nu se arda marinile pie-ului. Pentru asta se pot acoperi marginile cu hartie de copt.
Se decoreaza dupa dorinta, se serveste cu frisca batuta cu un praf de scortisoara.
Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...
Prajitura cu foi si gem de pruneSe separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....
Savarine cu friscaPrajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...
Prajitura Tosca
Comentarii
Adaugă comentariu