Avem nevoie de pere sa nu fie prea coapte. Eu am folosit Anjou si Crimson.
Punem perele intr-un vas (eu am folosit tavita de chec) turnam siropul peste ele acoperim cu folie si le dam la cuptor 40-45 min la 200C. Intre timp, cu grija, mai punem din sirop peste ele.
Pentru sos am folosit un pachet de capsuni in sirop congelati si cu mixerul stik am facut capsuni piure.
Se pot folosi si alte fructe pentru sos, zmeura de ex.
Cind perele sint gata le scoatem cu grija din tava si combinam sosul de capsuni cu siropul din tava, si sosul obtinut il punem peste capsuni, avind grija sa acoperim perele cu sos.
Se pun la frigider citeva ore, iar intre timp mai luam din sos si punem peste pere.
Va asigur ce sint foarte delicioase.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii