Avem nevoie de pere sa nu fie prea coapte. Eu am folosit Anjou si Crimson.
Punem perele intr-un vas (eu am folosit tavita de chec) turnam siropul peste ele acoperim cu folie si le dam la cuptor 40-45 min la 200C. Intre timp, cu grija, mai punem din sirop peste ele.
Pentru sos am folosit un pachet de capsuni in sirop congelati si cu mixerul stik am facut capsuni piure.
Se pot folosi si alte fructe pentru sos, zmeura de ex.
Cind perele sint gata le scoatem cu grija din tava si combinam sosul de capsuni cu siropul din tava, si sosul obtinut il punem peste capsuni, avind grija sa acoperim perele cu sos.
Se pun la frigider citeva ore, iar intre timp mai luam din sos si punem peste pere.
Va asigur ce sint foarte delicioase.
Ciorba de ciolan afumat este o delicioasa si aromata specialitate culinara, indragita in bucataria traditionala romaneasca....
Ciorba de ciolan afumat - consistenta si aromataSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorCum toamna si-a pus amprenta pe noi si in acest sezon, dar si iarna, mie imi place sa folosesc merele in dulciuri asa am...
Invartita cu mereRulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii