Ingrediente
● Pentru mereng: |
● 4 albusuri |
● 150 gr zahar pudra |
● 1 praf mic de sare |
● 2 linguri amidon alimentar |
● 1 lingura apa de trandafiri |
● 2 linguri zeama de lamaie |
● Pentru crema de frisca: |
● 200 ml smantana pentru frisca |
● 100 gr mascarpone |
● 2 linguri zahar |
● Pentru crema de portocale „Orange curd”, aveti reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/orange-curd-75439.html |
● Se foloseste aproximativ 150 gr crema |
● Pentru deasupra: |
● 1 fruct kaki |
● 1 portocala sau mandarina |
● Pentru decor: boboci de trandafiri+petale |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
01h:30min

GĂTIRE
02h:20min

PORȚII
12 portii
Pentru merengue: De cele mai multe ori ne pune in dificultate la acest tort, prepararea merengue-lui. Eu l-am facut de fiecare data, folosindu-ma de un mixer planetar sau de un tel, am reusit si cu furculita, dar mai greu :)) Deci, de cate ori am folosit aceste ustensile mie mi-a iesit merengue-ul, cand am folosit mixerul obisnuit nu mi-a iesit... Am vrut sa precizez pentru ca am vazut postari in care fetele erau dezamagite pentru nereusita merengue-ului.
Albusurile, la temperatura camerei, se mixeaza cu praful de sare pentru cateva secunde. Se continua mixarea si se adauga treptat zaharul pudra. Mixam (mixer planetar am folosit eu) pana bezeaua capata consistenta, se tine bine de paletele mixerului, devine „bat”, iar zaharul s-a topit complet. Se adauga zeama de lamaie si apa de trandafiri si se mai mixeaza 2-3 minute. La urma, adaugam amidonul si mixam pana la incorporarea completa. In tava mare a aragazului, am pus hartie de copt. Am desenat un cerc, dupa o forma de copt cu diametrul de 24 cm. Am pus merengue-ul in cerc si cu o lingura l-am distribuit uniform. Am ridicat cu lingura marginile, lasand in mijloc mai mult spatiu pentru a fi umplut cu crema. Am dat tava la cuptorul incins la 100 grade C, pentru 30 minute. Dupa expirarea timpului, am marit la 110 grade C, am setat pentru 20 minute, am verificat sa vad cat este de copt si l-am mai lasat inca 20 minute tot la 110 grade C. Total 40 minute, dupa cele 30 si nu am tinut usa intredeschisa, a stat mereu inchisa, doar atat cat am verificat cat este de copt (am folosit un cuptor cu ventilatie). Am oprit focul si l-am lasat in cuptor sa se raceasca pana a doua zi. Am indepartat hartia de copt si am transferat merengue-ul pe un platou.
Pentru crema: Am mixat frisca cu zaharul pana a capatat consistenta dorita. Am adaugat mascarponele si am mixat pana la incorporare.
Asamblare: Crema de frisca am pus-o peste merengue si am distribuit-o uniform. Am turnat aproximativ 100 g crema de portocale peste frisca, iar cu coada unei furculite am amestecat usor crema de portocale cu frisca, cat sa se marmoreze putin. Fructele le-am curatat, le-am taiat cubulete si le-am pus peste crema. Am mai turnat din crema de portocale, lasand sa curga si peste marginile merengue-lui, am decorat cu boboci de trandafiri si petale de trandafiri rosii. Am dat tortul la frigider pentru 2 ore, apoi am portionat si servit. Ce greu am reusit sa fac poze cu sectiunea :)) Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pavlova cu orange curd, frisca, portocale si kaki" nu uita sa ii faci un review.
Albusurile, la temperatura camerei, se mixeaza cu praful de sare pentru cateva secunde. Se continua mixarea si se adauga treptat zaharul pudra. Mixam (mixer planetar am folosit eu) pana bezeaua capata consistenta, se tine bine de paletele mixerului, devine „bat”, iar zaharul s-a topit complet. Se adauga zeama de lamaie si apa de trandafiri si se mai mixeaza 2-3 minute. La urma, adaugam amidonul si mixam pana la incorporarea completa. In tava mare a aragazului, am pus hartie de copt. Am desenat un cerc, dupa o forma de copt cu diametrul de 24 cm. Am pus merengue-ul in cerc si cu o lingura l-am distribuit uniform. Am ridicat cu lingura marginile, lasand in mijloc mai mult spatiu pentru a fi umplut cu crema. Am dat tava la cuptorul incins la 100 grade C, pentru 30 minute. Dupa expirarea timpului, am marit la 110 grade C, am setat pentru 20 minute, am verificat sa vad cat este de copt si l-am mai lasat inca 20 minute tot la 110 grade C. Total 40 minute, dupa cele 30 si nu am tinut usa intredeschisa, a stat mereu inchisa, doar atat cat am verificat cat este de copt (am folosit un cuptor cu ventilatie). Am oprit focul si l-am lasat in cuptor sa se raceasca pana a doua zi. Am indepartat hartia de copt si am transferat merengue-ul pe un platou.
Pentru crema: Am mixat frisca cu zaharul pana a capatat consistenta dorita. Am adaugat mascarponele si am mixat pana la incorporare.
Asamblare: Crema de frisca am pus-o peste merengue si am distribuit-o uniform. Am turnat aproximativ 100 g crema de portocale peste frisca, iar cu coada unei furculite am amestecat usor crema de portocale cu frisca, cat sa se marmoreze putin. Fructele le-am curatat, le-am taiat cubulete si le-am pus peste crema. Am mai turnat din crema de portocale, lasand sa curga si peste marginile merengue-lui, am decorat cu boboci de trandafiri si petale de trandafiri rosii. Am dat tortul la frigider pentru 2 ore, apoi am portionat si servit. Ce greu am reusit sa fac poze cu sectiunea :)) Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Pavlova cu orange curd, frisca, portocale si kaki" nu uita sa ii faci un review.
Observatii
Portocalele sunt zemoase, asa ca nu am folosit prea multe pentru deasupra si am compensat cu un fruct asemanator la culoare si mai putin acid, kaki.Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany