Pavlova cu orange curd, frisca, portocale si kaki

Postat pe: 02-01-2017
(0)

Ingrediente

Pentru mereng:
4 albusuri
150 gr zahar pudra
1 praf mic de sare
2 linguri amidon alimentar
1 lingura apa de trandafiri
2 linguri zeama de lamaie
Pentru crema de frisca:
200 ml smantana pentru frisca
100 gr mascarpone
2 linguri zahar
Pentru crema de portocale „Orange curd”, aveti reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/orange-curd-75439.html
Se foloseste aproximativ 150 gr crema
Pentru deasupra:
1 fruct kaki
1 portocala sau mandarina
Pentru decor: boboci de trandafiri+petale

Mod de preparare

PREGĂTIRE

01h:30min

GĂTIRE

02h:20min

PORȚII

12 portii
Pentru merengue: De cele mai multe ori ne pune in dificultate la acest tort, prepararea merengue-lui. Eu l-am facut de fiecare data, folosindu-ma de un mixer planetar sau de un tel, am reusit si cu furculita, dar mai greu :)) Deci, de cate ori am folosit aceste ustensile mie mi-a iesit merengue-ul, cand am folosit mixerul obisnuit nu mi-a iesit... Am vrut sa precizez pentru ca am vazut postari in care fetele erau dezamagite pentru nereusita merengue-ului.
Albusurile, la temperatura camerei, se mixeaza cu praful de sare pentru cateva secunde. Se continua mixarea si se adauga treptat zaharul pudra. Mixam (mixer planetar am folosit eu) pana bezeaua capata consistenta, se tine bine de paletele mixerului, devine „bat”, iar zaharul s-a topit complet. Se adauga zeama de lamaie si apa de trandafiri si se mai mixeaza 2-3 minute. La urma, adaugam amidonul si mixam pana la incorporarea completa. In tava mare a aragazului, am pus hartie de copt. Am desenat un cerc, dupa o forma de copt cu diametrul de 24 cm. Am pus merengue-ul in cerc si cu o lingura l-am distribuit uniform. Am ridicat cu lingura marginile, lasand in mijloc mai mult spatiu pentru a fi umplut cu crema. Am dat tava la cuptorul incins la 100 grade C, pentru 30 minute. Dupa expirarea timpului, am marit la 110 grade C, am setat pentru 20 minute, am verificat sa vad cat este de copt si l-am mai lasat inca 20 minute tot la 110 grade C. Total 40 minute, dupa cele 30 si nu am tinut usa intredeschisa, a stat mereu inchisa, doar atat cat am verificat cat este de copt (am folosit un cuptor cu ventilatie). Am oprit focul si l-am lasat in cuptor sa se raceasca pana a doua zi. Am indepartat hartia de copt si am transferat merengue-ul pe un platou.
Pentru crema: Am mixat frisca cu zaharul pana a capatat consistenta dorita. Am adaugat mascarponele si am mixat pana la incorporare.
Asamblare: Crema de frisca am pus-o peste merengue si am distribuit-o uniform. Am turnat aproximativ 100 g crema de portocale peste frisca, iar cu coada unei furculite am amestecat usor crema de portocale cu frisca, cat sa se marmoreze putin. Fructele le-am curatat, le-am taiat cubulete si le-am pus peste crema. Am mai turnat din crema de portocale, lasand sa curga si peste marginile merengue-lui, am decorat cu boboci de trandafiri si petale de trandafiri rosii. Am dat tortul la frigider pentru 2 ore, apoi am portionat si servit. Ce greu am reusit sa fac poze cu sectiunea :))
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pavlova cu orange curd, frisca, portocale si kaki" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

Portocalele sunt zemoase, asa ca nu am folosit prea multe pentru deasupra si am compensat cu un fruct asemanator la culoare si mai putin acid, kaki.

Comentarii

Fi primul care lasa un comentariu

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pavlova cu orange curd, frisca, portocale si kaki