Pavlova cu orange curd, frisca, portocale si kaki

Portii
12
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
140 minute
Complexitate
ridicata
Pavlova cu orange curd, frisca, portocale si kaki

Ingrediente

  • Pentru mereng:
  • 4 albusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 praf mic de sare
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 1 lingura apa de trandafiri
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • Pentru crema de frisca:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar
  • Pentru crema de portocale „Orange curd”, aveti reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/orange-curd-75439.html
  • Se foloseste aproximativ 150 gr crema
  • Pentru deasupra:
  • 1 fruct kaki
  • 1 portocala sau mandarina
  • Pentru decor: boboci de trandafiri+petale

Mod de preparare

Pentru merengue: De cele mai multe ori ne pune in dificultate la acest tort, prepararea merengue-lui. Eu l-am facut de fiecare data, folosindu-ma de un mixer planetar sau de un tel, am reusit si cu furculita, dar mai greu :)) Deci, de cate ori am folosit aceste ustensile mie mi-a iesit merengue-ul, cand am folosit mixerul obisnuit nu mi-a iesit... Am vrut sa precizez pentru ca am vazut postari in care fetele erau dezamagite pentru nereusita merengue-ului.
Albusurile, la temperatura camerei, se mixeaza cu praful de sare pentru cateva secunde. Se continua mixarea si se adauga treptat zaharul pudra. Mixam (mixer planetar am folosit eu) pana bezeaua capata consistenta, se tine bine de paletele mixerului, devine „bat”, iar zaharul s-a topit complet. Se adauga zeama de lamaie si apa de trandafiri si se mai mixeaza 2-3 minute. La urma, adaugam amidonul si mixam pana la incorporarea completa. In tava mare a aragazului, am pus hartie de copt. Am desenat un cerc, dupa o forma de copt cu diametrul de 24 cm. Am pus merengue-ul in cerc si cu o lingura l-am distribuit uniform. Am ridicat cu lingura marginile, lasand in mijloc mai mult spatiu pentru a fi umplut cu crema. Am dat tava la cuptorul incins la 100 grade C, pentru 30 minute. Dupa expirarea timpului, am marit la 110 grade C, am setat pentru 20 minute, am verificat sa vad cat este de copt si l-am mai lasat inca 20 minute tot la 110 grade C. Total 40 minute, dupa cele 30 si nu am tinut usa intredeschisa, a stat mereu inchisa, doar atat cat am verificat cat este de copt (am folosit un cuptor cu ventilatie). Am oprit focul si l-am lasat in cuptor sa se raceasca pana a doua zi. Am indepartat hartia de copt si am transferat merengue-ul pe un platou.
Pentru crema: Am mixat frisca cu zaharul pana a capatat consistenta dorita. Am adaugat mascarponele si am mixat pana la incorporare.
Asamblare: Crema de frisca am pus-o peste merengue si am distribuit-o uniform. Am turnat aproximativ 100 g crema de portocale peste frisca, iar cu coada unei furculite am amestecat usor crema de portocale cu frisca, cat sa se marmoreze putin. Fructele le-am curatat, le-am taiat cubulete si le-am pus peste crema. Am mai turnat din crema de portocale, lasand sa curga si peste marginile merengue-lui, am decorat cu boboci de trandafiri si petale de trandafiri rosii. Am dat tortul la frigider pentru 2 ore, apoi am portionat si servit. Ce greu am reusit sa fac poze cu sectiunea :))

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Salata Simpla de Salata Verde
4
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Bomboane Raffaello
5
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Parteneri
Pulpe de pui la tigaie
Bucataras.RO

Pulpe de pui la tigaie

Un pranz rapid si bun! ‪#‎gatescpentruocarte‬

Pulpe de pui la tigaie
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute