Pavlova cu Fructe si Sos de Portocale

Complexitate
redusa
Pavlova cu Fructe si Sos de Portocale

Ingrediente

  • 4 oua mari separate
  • 200 g zahar
  • 3/4 lingurita otet de vin alb sau otet balsamic alb
  • 1+1/4 lingurita amidon
  • 1+1/2 lingurita extract de vanilie
  • Pentru sos (optional) :
  • 60 ml cana suc proaspat stors de portocala
  • 40 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1/2 lingurita amidon
  • 45 g unt nesarat
  • Pentru ornament:
  • 200 ml smantana pentru frisca (fara indulcitori)
  • 1 kiwi
  • cateva felii de ananas
  • 1 mango
  • 2 linguri de zmeura inghetata
  • Pentru ornament puteti folosi ce combinatie de fructe doriti Recomand sa folositi fructe mai acrisoare care completeaza bezeaua dulce

Mod de preparare

Intr-un bol de sticla curat si uscat ungeti putin cu o lamaie apoi cu mixerul bateti albusurile pana cand se formeaza varfuri moi. Treptat adaugati zaharul si continuati pentru ca acesta sa se dizolve iar bezeaua sa ajunga la o textura groasa, teapana si stralucitoare. Adaugati amidonul, vanilia si otetul apoi cu telul inglobati usor.

Preincalziti cuptorul la 180 c (gaz 4). Intr-o tava cu foaie de copt transferati bezeaua formand un disc cu diametru intre 18-20 cm. Nivelati putin deasupra si mutati la 150 c (gaz 2) dupa ce ati pus aceasta in cuptor.

Coaceti intre 40-50 minute, depinde de cuptor (la 35-40 de minute cu unghia foarte usor bateti putin in crusta, daca aceasta suna \'a gol\' si e tare puteti opri focul). Dupa ce stingeti focul, lasati usa de la cuptor putin deschisa fara a scoate pavlova pana cand aceasta si cuptorul s-a racit complet. Nu va faceti griji daca scoarta s-a crepat, este perfect normal.

Daca nu serviti pavlova in cateva ore puteti pastra blatul in cutie de plastic cu capac intr-un loc uscat.

Pentru sos:
Intr-o cratita mica puneti putina apa si aduceti la fierbere lenta apoi mutati focul pe minim. Stoarceti portocala, lamaia si pregatiti restul de ingrediente la indemana. Puneti intr-un bol termorezistent galbenusurile, zaharul, sucul de citrice si vanilia.

Cu telul amestecati bine apoi puneti deasupra cratitei cu apa. La aburi amestecati continuu cu telul aproximativ 8-10 minute, adaugati amidonul si mai continuati inca 4-5 minute. Stingeti focul luati de pe aburi, adaugati untul incorporand acesta pana cand s-a topit. Lasti sa se raceasca inainte de servire sau refrigerati intr-un borcan cu capac pana la o saptamana.

Bateti frisca si intindeti cu grija peste pavlova. Curatati si taiati fructele alese, zdrobiti zmeura, puneti sos de portocala peste frisca apoi aranjati fructele dupa plac. Tineti la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Salata Simpla de Salata Verde
4
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Bomboane Raffaello
5
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Parteneri
Pulpe de pui la tigaie
Bucataras.RO

Pulpe de pui la tigaie

Un pranz rapid si bun! ‪#‎gatescpentruocarte‬

Pulpe de pui la tigaie
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute