Pavlova cu Fructe si Sos de Portocale

Complexitate
redusa
Pavlova cu Fructe si Sos de Portocale

Ingrediente

  • 4 oua mari separate
  • 200 g zahar
  • 3/4 lingurita otet de vin alb sau otet balsamic alb
  • 1+1/4 lingurita amidon
  • 1+1/2 lingurita extract de vanilie
  • Pentru sos (optional) :
  • 60 ml cana suc proaspat stors de portocala
  • 40 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1/2 lingurita amidon
  • 45 g unt nesarat
  • Pentru ornament:
  • 200 ml smantana pentru frisca (fara indulcitori)
  • 1 kiwi
  • cateva felii de ananas
  • 1 mango
  • 2 linguri de zmeura inghetata
  • Pentru ornament puteti folosi ce combinatie de fructe doriti Recomand sa folositi fructe mai acrisoare care completeaza bezeaua dulce

Mod de preparare

Intr-un bol de sticla curat si uscat ungeti putin cu o lamaie apoi cu mixerul bateti albusurile pana cand se formeaza varfuri moi. Treptat adaugati zaharul si continuati pentru ca acesta sa se dizolve iar bezeaua sa ajunga la o textura groasa, teapana si stralucitoare. Adaugati amidonul, vanilia si otetul apoi cu telul inglobati usor.

Preincalziti cuptorul la 180 c (gaz 4). Intr-o tava cu foaie de copt transferati bezeaua formand un disc cu diametru intre 18-20 cm. Nivelati putin deasupra si mutati la 150 c (gaz 2) dupa ce ati pus aceasta in cuptor.

Coaceti intre 40-50 minute, depinde de cuptor (la 35-40 de minute cu unghia foarte usor bateti putin in crusta, daca aceasta suna \'a gol\' si e tare puteti opri focul). Dupa ce stingeti focul, lasati usa de la cuptor putin deschisa fara a scoate pavlova pana cand aceasta si cuptorul s-a racit complet. Nu va faceti griji daca scoarta s-a crepat, este perfect normal.

Daca nu serviti pavlova in cateva ore puteti pastra blatul in cutie de plastic cu capac intr-un loc uscat.

Pentru sos:
Intr-o cratita mica puneti putina apa si aduceti la fierbere lenta apoi mutati focul pe minim. Stoarceti portocala, lamaia si pregatiti restul de ingrediente la indemana. Puneti intr-un bol termorezistent galbenusurile, zaharul, sucul de citrice si vanilia.

Cu telul amestecati bine apoi puneti deasupra cratitei cu apa. La aburi amestecati continuu cu telul aproximativ 8-10 minute, adaugati amidonul si mai continuati inca 4-5 minute. Stingeti focul luati de pe aburi, adaugati untul incorporand acesta pana cand s-a topit. Lasti sa se raceasca inainte de servire sau refrigerati intr-un borcan cu capac pana la o saptamana.

Bateti frisca si intindeti cu grija peste pavlova. Curatati si taiati fructele alese, zdrobiti zmeura, puneti sos de portocala peste frisca apoi aranjati fructele dupa plac. Tineti la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Checul cu cirese este un desert delicios si usor de preparat, ideal pentru zilele de vara. Cu un aluat pufos si aromat,...

Chec cu cirese - desert pentru toata familia
Supa crema de ciuperci - foarte aromata

Supa crema de ciuperci - foarte aromata

Aceasta supa crema de ciuperci este perfecta in orice moment al zilei, fiind reconfortanta si plina de aroma!

Supa crema de ciuperci - foarte aromata
Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase

Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase

Lipia Naan este un fel de paine rotunda, pufoasa, care este populara în bucataria indiana si subcontinentul indian in...

Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase
Cele mai apreciate rețete
Chec marmorat
2
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Amandine III
3
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Chec tigrat
4
Dulciuri

Chec tigrat

Chec tigrat
Papricas de Cartofi cu Pui
5
Mancaruri cu carne

Papricas de Cartofi cu Pui

Papricas de Cartofi cu Pui
Parteneri
Desert tort cu crema de portocale si mousse de cioocolata
Bucataras.RO

Desert tort cu crema de portocale si mousse de cioocolata

Desert tort cu crema de portocale si mousse de cioocolata
Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Culinar.RO

Mini tarte cu ciocolata si capsuni

Deserturi de vara Aceste minitarte sunt usor de preparat, foarte delicioase si foarte frumusele. Am cautat mai multe retete...

Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia