Pavlova cu Fructe si Sos de Portocale

Complexitate
redusa
Pavlova cu Fructe si Sos de Portocale

Ingrediente

  • 4 oua mari separate
  • 200 g zahar
  • 3/4 lingurita otet de vin alb sau otet balsamic alb
  • 1+1/4 lingurita amidon
  • 1+1/2 lingurita extract de vanilie
  • Pentru sos (optional) :
  • 60 ml cana suc proaspat stors de portocala
  • 40 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1/2 lingurita amidon
  • 45 g unt nesarat
  • Pentru ornament:
  • 200 ml smantana pentru frisca (fara indulcitori)
  • 1 kiwi
  • cateva felii de ananas
  • 1 mango
  • 2 linguri de zmeura inghetata
  • Pentru ornament puteti folosi ce combinatie de fructe doriti Recomand sa folositi fructe mai acrisoare care completeaza bezeaua dulce

Mod de preparare

Intr-un bol de sticla curat si uscat ungeti putin cu o lamaie apoi cu mixerul bateti albusurile pana cand se formeaza varfuri moi. Treptat adaugati zaharul si continuati pentru ca acesta sa se dizolve iar bezeaua sa ajunga la o textura groasa, teapana si stralucitoare. Adaugati amidonul, vanilia si otetul apoi cu telul inglobati usor.

Preincalziti cuptorul la 180 c (gaz 4). Intr-o tava cu foaie de copt transferati bezeaua formand un disc cu diametru intre 18-20 cm. Nivelati putin deasupra si mutati la 150 c (gaz 2) dupa ce ati pus aceasta in cuptor.

Coaceti intre 40-50 minute, depinde de cuptor (la 35-40 de minute cu unghia foarte usor bateti putin in crusta, daca aceasta suna \'a gol\' si e tare puteti opri focul). Dupa ce stingeti focul, lasati usa de la cuptor putin deschisa fara a scoate pavlova pana cand aceasta si cuptorul s-a racit complet. Nu va faceti griji daca scoarta s-a crepat, este perfect normal.

Daca nu serviti pavlova in cateva ore puteti pastra blatul in cutie de plastic cu capac intr-un loc uscat.

Pentru sos:
Intr-o cratita mica puneti putina apa si aduceti la fierbere lenta apoi mutati focul pe minim. Stoarceti portocala, lamaia si pregatiti restul de ingrediente la indemana. Puneti intr-un bol termorezistent galbenusurile, zaharul, sucul de citrice si vanilia.

Cu telul amestecati bine apoi puneti deasupra cratitei cu apa. La aburi amestecati continuu cu telul aproximativ 8-10 minute, adaugati amidonul si mai continuati inca 4-5 minute. Stingeti focul luati de pe aburi, adaugati untul incorporand acesta pana cand s-a topit. Lasti sa se raceasca inainte de servire sau refrigerati intr-un borcan cu capac pana la o saptamana.

Bateti frisca si intindeti cu grija peste pavlova. Curatati si taiati fructele alese, zdrobiti zmeura, puneti sos de portocala peste frisca apoi aranjati fructele dupa plac. Tineti la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Paste Bolognese - imbietoare si delicioase

Paste Bolognese - imbietoare si delicioase

Savureaza o masa reconfortanta cu paste Bolognese, un deliciu clasic al bucatariei italiene. Pastele al dente sunt insotite...

Paste Bolognese - imbietoare si delicioase
Cele mai apreciate rețete
Tort Dobos
2
Dulciuri

Tort Dobos

Tort Dobos
Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata
3
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata

Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
4
Carte de bucate

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Pulpe de pui umplute invelite in bacon
5
Mancaruri cu carne

Pulpe de pui umplute invelite in bacon

Pulpe de pui umplute invelite in bacon
Parteneri
Muffins cu mere si nuci
Culinar.RO

Muffins cu mere si nuci

Muffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...

Muffins cu mere si nuci
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie