Patratele cu Agrise si Coacaze

Complexitate
redusa
Patratele cu Agrise si Coacaze

Ingrediente

  • Umplutura:
  • -300 g agrise albe si / sau rosii, coacaze negre si / sau rosii, proaspete sau congelate
  • Aluat:
  • -200 g unt
  • -2 oua intregi
  • -150 g zahar
  • -4 galbenusuri
  • -6 linguri lapte, caldut
  • -300 g faina
  • -2 lingurite praf de copt
  • -coaja rasa de lamaie
  • Bezea cu nuca:
  • -4 albusuri
  • -1 praf de sare
  • -1 lingurita suc de lamaie
  • -100 g zahar
  • -100 g nuca / migdale, macinate
  • Altele:
  • -amidon
  • -zahar pudra, pentru servit (optional)

Mod de preparare

Spalati fructele proaspete si curatati de codite. Zvantati-le.

* Dezghetati fructele congelate si scurgeti bine.

Aluat
Topiti untul si lasati la racit.
Bateti spuma ouale impreuna cu zaharul si galbenusurile.
Adaugati untul topit si laptele caldut, amestecand continuu, apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt si coaja rasa de lamaie.
Turnati intr-o tava tapetat cu hartie de copt (35x25 cm) si nivelati.
Repartizati uniform fructele.

* Daca fructele sunt prea zmoase, fie presarati amidon peste blat, apoi repartizati fructele, fie treceti fructele prin amidon, apoi le puneti peste blat.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 25 min, la 180 grade sau pana ce blatul prinde deasupra o crusta usor aurie.

Bezea cu nuca
Intre timp, bateti spuma tare albusurile impreuna cu praful de sare si zeama de lamaie.
Adaugati treptat zaharul si continuati sa bateti pana obtineti o bezea tare si lucioasa.
Inglobati prin rasturnare nuca macinata (migdalele).
Turnati peste prajitura scoasa din cuptor si nivelati.
Dati din nou la cuptor, pentru inca 15 min sau pana ce prajitura este coapta (trece testul cu scobitoarea) si bezeaua este intarita.
Scoateti pe un gratar si lasati la racit.

Serviti feliata in patratele simpla sau pudrata cu zahar praf.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
1
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Placinte cu carne
3
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Nacreala cu spuma de pe zer
4
Gogosi umplute
5
Carte de bucate

Gogosi umplute

Descopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...

Gogosi umplute
Parteneri
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute