Patratele cu Agrise si Coacaze

Complexitate
redusa
Patratele cu Agrise si Coacaze

Ingrediente

  • Umplutura:
  • -300 g agrise albe si / sau rosii, coacaze negre si / sau rosii, proaspete sau congelate
  • Aluat:
  • -200 g unt
  • -2 oua intregi
  • -150 g zahar
  • -4 galbenusuri
  • -6 linguri lapte, caldut
  • -300 g faina
  • -2 lingurite praf de copt
  • -coaja rasa de lamaie
  • Bezea cu nuca:
  • -4 albusuri
  • -1 praf de sare
  • -1 lingurita suc de lamaie
  • -100 g zahar
  • -100 g nuca / migdale, macinate
  • Altele:
  • -amidon
  • -zahar pudra, pentru servit (optional)

Mod de preparare

Spalati fructele proaspete si curatati de codite. Zvantati-le.

* Dezghetati fructele congelate si scurgeti bine.

Aluat
Topiti untul si lasati la racit.
Bateti spuma ouale impreuna cu zaharul si galbenusurile.
Adaugati untul topit si laptele caldut, amestecand continuu, apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt si coaja rasa de lamaie.
Turnati intr-o tava tapetat cu hartie de copt (35x25 cm) si nivelati.
Repartizati uniform fructele.

* Daca fructele sunt prea zmoase, fie presarati amidon peste blat, apoi repartizati fructele, fie treceti fructele prin amidon, apoi le puneti peste blat.

Dati la cuptorul preincalzit, pentru cca 25 min, la 180 grade sau pana ce blatul prinde deasupra o crusta usor aurie.

Bezea cu nuca
Intre timp, bateti spuma tare albusurile impreuna cu praful de sare si zeama de lamaie.
Adaugati treptat zaharul si continuati sa bateti pana obtineti o bezea tare si lucioasa.
Inglobati prin rasturnare nuca macinata (migdalele).
Turnati peste prajitura scoasa din cuptor si nivelati.
Dati din nou la cuptor, pentru inca 15 min sau pana ce prajitura este coapta (trece testul cu scobitoarea) si bezeaua este intarita.
Scoateti pe un gratar si lasati la racit.

Serviti feliata in patratele simpla sau pudrata cu zahar praf.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Snitele in crusta de cartofi

Snitele in crusta de cartofi

Snitele in crusta de cartofi
Mancare de conopida

Mancare de conopida

Servită ca o garnitură rafinată sau ca fel principal încântător, această mâncare de conopidă promite să încânte...

Mancare de conopida
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Chec marmorat
3
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
4
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Parteneri
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Culinar.RO

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Gustos.RO

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia