Pasca cu umplutura de branza cremoasa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Pasca cu umplutura de branza cremoasa

Ingrediente

  • Aluat:(de aici ies doua pasti rotunde mari)
  • 1 kg faina
  • 2 linguri unt
  • 1 canita mica iaurt
  • 2 linguri smantana
  • 5 galbenusuri
  • 100-150 gr zahar
  • 30 gr drojdie
  • 1 praf de sare
  • 1 esenta vanilie
  • apa minerala
  • Crema:
  • 700 gr branza de vaci dulce
  • 200 gr branza Fagaras
  • 2 linguri smantana
  • 1 pahar zahar
  • 5-6 oua
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 esenta rom
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • stafide
  • 2 linguri de gris
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Aluatul:
Intr-un bol punem faina.
Drojdia o frecam cu putin ulei.
Facem o gaura in mijlocul fainii, punem drojdia si o lasam 5 minute asa.
Punem intr-un ibric putina apa minerala la incalzit.
Galbenusurile le batem spuma impreuna cu zaharul.
Punem peste faina si galbenusurile mixate, untul taiat cubulete mici, apoi iaurtul (care trebuie sa nu fie rece de la frigider, ci de la temperatura camerei).
Amestecam bine cu mainile apoi punem smantana, praful de sare si esenta.
Dupa ce le-am amestecam bine, picuram cate putina apa minerala, calduta si framantam bine, bine, pana devine nelipicios.
Taiem cu un cutit aluatul si daca observam ca s-au creat niste gaurele, atunci nu mai e nevoie sa il framantam.
Il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit la un loc cald.
Crema:
Ouale le mixam cu zaharul spuma,iar spre final punem si smantana.
Punem branza intr-un bol si o maruntim bine de tot (daca aveti robot, e bine sa o dati prin robot sa obtineti o textura fina).
Adaugam crema de branza Fagaras, ouale mixate, esenta, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie, stafidele apoi putin gris.
Le incorporam cu mana.
Dupa ce aluatul a stat suficient la dospit incepem sa pregatim pasca.
Rupem o bucata aluat si cu sucitorul intindem o foaie subtire.
Luam o tava rotunda, o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.
Punem foaia de aluat in tava si o prindem bine de peretii acesteia, iar surplusul de pe margini il taiem.
Umplem cu crema de branza, decupam din aluat, forme de iepuras si le asezam deasupra.
Batem oul spuma si ungem pasca.
Dam tava in cuptorul incins,temperatura sa fie potrivita, pentru 50-60 de minute.
Cand o scoatem o ungem cu un sirop, preparat din putina apa cu zahar si un strop de ulei.
O acoperim cu un prosop si o lasam sa se raceasca.
La fel procedam si cu a 2 a pasca.
Mie mi-a ramas putin aluat si am facut si doua pascute micute in forma de fluturas.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
2
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Salam de biscuiţi reţetă
4
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Desert prajitura cu visine si ciocolata
Bucataras.RO

Desert prajitura cu visine si ciocolata

Această prăjitură mi s-a părut de vis. A ieșit foarte pufoasă, cremoasă și delicioasă. Crema de vișine a ieșit...

Desert prajitura cu visine si ciocolata
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin