Pasca cu smantana

Complexitate
redusa
Pasca cu smantana

Ingrediente

  • Umplutura:
  • 750 ml smantana
  • 100 g faina
  • 4 oua
  • 1/2 lingurita sare
  • 150 g zahar
  • 150-250 g stafide (optional)
  • 30 ml rom
  • Aluat:
  • 1 bila de ~8 cm diametru de aluat de cozonac (crescut)

Mod de preparare

Mod de preparare umplutura:
Smantana se pune la scurs pentru cateva ore (5-6 h), astfel: intr-un vas cu fund plat se pune cam jumatate de kg faina de porumb. Peste aceasta, se aseaza cateva servetele mai groase sau un prosop de bucatarie alb, peste care se pune la scurs smantana (eu o las, de obicei, peste noapte).

Albusurile se bat spuma cu zaharul si cu 15 ml de rom. Galbenusurile se amesteca cu sarea si cu 1/3 din smantana, apoi se adauga faina, iar smantana, iar faina, pana terminam cele doua ingrediente si obtinem o crema omogena. Se adauga restul de rom. Aceasta compozitie se adauga treptat peste albusurile batute spuma si se omogenizeaza.

Aluatul se pregateste astfel: se intinde o foaia subtire de dimensiunea tavii in care coacem pasca. Se face o cununa si se pune de jur imprejurul tavii. (Eu, fiind catastrofa totala la de astea, nu am facut, desi am incercat totusi) :)).

Peste tava pregatita, se pune compozitia.

In cazul in care doriti si stafide, acestea se pun deasupra compozitiei. (Stafidele trebuie tinute putin in rom inainte de a fi puse in pasca). Eu nu pun stafide, pentru ca aceasta pasca este foarte fina si am senzatia ca ii iau din delicatete daca mai adaug ceva.

Se pune la copt la foc mic aproximativ 40 de minute, fara sa se deschida cuptorul in primele 25 de minute.

Se pudreaza cu zahar. Noi o mancam rece (ni se pare mai aromata asa, dar sunt si care o prefera calduta.)


PS: Pascuta asta nu se crapa intotdeauna in timpul coptului (de exemplu, nu se crapa cand o fac altii mai priceputi) :)) La mine insa se expandeaza prea tare, nu stiu exact de ce.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Salata Simpla de Salata Verde
4
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Bomboane Raffaello
5
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Parteneri
Pulpe de pui la tigaie
Bucataras.RO

Pulpe de pui la tigaie

Un pranz rapid si bun! ‪#‎gatescpentruocarte‬

Pulpe de pui la tigaie
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute