Mod de preparare umplutura:
Smantana se pune la scurs pentru cateva ore (5-6 h), astfel: intr-un vas cu fund plat se pune cam jumatate de kg faina de porumb. Peste aceasta, se aseaza cateva servetele mai groase sau un prosop de bucatarie alb, peste care se pune la scurs smantana (eu o las, de obicei, peste noapte).
Albusurile se bat spuma cu zaharul si cu 15 ml de rom. Galbenusurile se amesteca cu sarea si cu 1/3 din smantana, apoi se adauga faina, iar smantana, iar faina, pana terminam cele doua ingrediente si obtinem o crema omogena. Se adauga restul de rom. Aceasta compozitie se adauga treptat peste albusurile batute spuma si se omogenizeaza.
Aluatul se pregateste astfel: se intinde o foaia subtire de dimensiunea tavii in care coacem pasca. Se face o cununa si se pune de jur imprejurul tavii. (Eu, fiind catastrofa totala la de astea, nu am facut, desi am incercat totusi) :)).
Peste tava pregatita, se pune compozitia.
In cazul in care doriti si stafide, acestea se pun deasupra compozitiei. (Stafidele trebuie tinute putin in rom inainte de a fi puse in pasca). Eu nu pun stafide, pentru ca aceasta pasca este foarte fina si am senzatia ca ii iau din delicatete daca mai adaug ceva.
Se pune la copt la foc mic aproximativ 40 de minute, fara sa se deschida cuptorul in primele 25 de minute.
Se pudreaza cu zahar. Noi o mancam rece (ni se pare mai aromata asa, dar sunt si care o prefera calduta.)
PS: Pascuta asta nu se crapa intotdeauna in timpul coptului (de exemplu, nu se crapa cand o fac altii mai priceputi) :)) La mine insa se expandeaza prea tare, nu stiu exact de ce.
Lasagna este un preparat delicios si destul de versatil. Iata o reteta clasica pentru lasagna cu carne:
Lasagna - delicios si usor de preparatSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraAcestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakesBriose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache
Comentarii