Mod preparare aluat:
Se freaca untul cu oul si cu zaharul bine. Cand s-a obtinut o compozitie omogena se adauga faina, cacaua, praful de copt stins in putina zeama de lamaie, zaharul vanilat, coaja rasa de la o lamaie (pe parte mica a razatoarei) si laptele (acesta se pune treptat).
O tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina, dupa care adaugam un sfert din compozitia de aluat si o adaugam in cuptorul in prealabil incins. Se lasa la foc potrivit.
Intre timp preparam crema:
Untul se freaca cu galbenusurile si cu zaharul. Cand am obtinut o crema omogena adaugam branza scursa bine, faina, zaharul vanilat si coaja de lamaie rasa pe partea mica a razatoarei. La final se adauga albusurile batute spuma cu putina sare si stafidele.
Aceasta crema se pune peste blatul de la cuptor, atunci cand acesta se intareste, iar peste crema restul de aluat. Pasca se pune din nou la cuptor, la foc potrivit.
Cand blatul trece de testul scobitoarei, inseamna ca este gata.
Pasca se scoate din cuptor se lasa sa se raceasca, dupa care se scoate din tava.
Se aseaza pe un platou, dupa care se pune glazura peste aceasta, facuta conform instructiunilor de pe plic.
Aceasta se decoreaza cu nuca de cocos sau dupa gustul fiecaruia.
Pofta buna!!!
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii