Pasca cu Crema de Branza Dulce

Complexitate
redusa
Pasca cu Crema de Branza Dulce

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 1 pahar faina
  • 1/2 pahar zahar pudra
  • 1 ou
  • 100 gr unt
  • 2 linguri cacaua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 pahar lapte
  • 1 plic praf de copt
  • coaja de la o lamaie
  • zeama de lamaie pentru stingerea prafului de copt
  • Ingrediente pentru crema:
  • 500 gr branza dulce de vaci
  • 2 oua
  • 1 pahar zahar pudra
  • 80 gr unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • 2 linguri de faina
  • 100 gr stafide
  • Ingrdiente pentru decor:
  • 2 plicuri glazura de ciocolata
  • 100 gr nuca de cocos

Mod de preparare

Mod preparare aluat:
Se freaca untul cu oul si cu zaharul bine. Cand s-a obtinut o compozitie omogena se adauga faina, cacaua, praful de copt stins in putina zeama de lamaie, zaharul vanilat, coaja rasa de la o lamaie (pe parte mica a razatoarei) si laptele (acesta se pune treptat).

O tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina, dupa care adaugam un sfert din compozitia de aluat si o adaugam in cuptorul in prealabil incins. Se lasa la foc potrivit.

Intre timp preparam crema:
Untul se freaca cu galbenusurile si cu zaharul. Cand am obtinut o crema omogena adaugam branza scursa bine, faina, zaharul vanilat si coaja de lamaie rasa pe partea mica a razatoarei. La final se adauga albusurile batute spuma cu putina sare si stafidele.

Aceasta crema se pune peste blatul de la cuptor, atunci cand acesta se intareste, iar peste crema restul de aluat. Pasca se pune din nou la cuptor, la foc potrivit.

Cand blatul trece de testul scobitoarei, inseamna ca este gata.
Pasca se scoate din cuptor se lasa sa se raceasca, dupa care se scoate din tava.
Se aseaza pe un platou, dupa care se pune glazura peste aceasta, facuta conform instructiunilor de pe plic.
Aceasta se decoreaza cu nuca de cocos sau dupa gustul fiecaruia.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Prajitura turnata cu branza de vaci
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
4
Carte de bucate

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa

Chec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie
5
Carte de bucate

Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie

Prajitura Napoleon este un desert stratificat, format din foi fragede coapte si crema fina de vanilie. Foile sunt pregatite...

Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie
Parteneri
Cum se face Salata Suba, celebra salata ruseasca?
Bucataras.RO

Cum se face Salata Suba, celebra salata ruseasca?

Si tu vrei sa stii cum se face Salata Suba, celebra salata ruseasca? Iti spun imediat reteta. De obicei se foloseste peste...

Cum se face Salata Suba, celebra salata ruseasca?
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri