Pasca cu Branza si Stafide

Complexitate
medie
Pasca cu Branza si Stafide

Ingrediente

  • Aluat:
  • 3 oua
  • 200 ml lapte caldut
  • 600 gr faina
  • un pliculet drojdie uscata
  • 120 ml ulei
  • 150 gr zahar
  • coaja de la o lamaie
  • un pliculet zahar vanilat
  • Umplutura:
  • 1 kg branza proaspata
  • 5 oua
  • 120 gr unt la temperatura camerei
  • 200 gr smantana
  • 50 gr gris
  • 150 gr faina
  • 250 gr zahar
  • o lingura esenta de vanilie
  • 200 gr stafide
  • 3 linguri rom
  • 4 linguri lapte
  • coaja de la o lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare

Pentru inceput se prepara maiaua din drojdie, o lingura zahar, o lingura faina si putin lapte caldut. Toate ingredientele mentionate la maia se bat bine cu telul, se acopera cu ceva textil pentru a produce caldura si se lasa sa creasca pana ce isi dubleaza volumul.

Intre timp se pun stafidele intr-un vas impreuna cu romul si laptele (cantitatiile mentionate la umplutura) si se lasa sa se umfle.

Intr-un vas mai mare se pune faina, dupa care se face o gaura in mijlocul acesteia si se adauga maiaua. Se amesteca incet cu mana dupa care adaugam ouale, laptele, uleiul, coaja de lamaie, zaharul si zaharul vanilat. Se pastreaza foarte putin ou din ouale de la aluat, pentru a se unge aluatul de pe deasupra pastii!

Se formeaza astfel un aluat mai moale putin ca cel de cozonac, daca este prea moale se mai adauga faina!

Aluatul obtinut se lasa la dospit 30 minute, intre timp se face umplutura.

Branza se mixeaza impreuna cu untul, smantana, zaharul, zaharul vanilat, faina, coaja de lamaie, galbenusurile, stafidele impreuna cu laptele si romul in care au stat si esena de vanilie.

Albusurile impreuna cu putin sare se bat bine cu mixerul pana ce devin o spuma tare, dupa care se incorporeaza usor in compozitia de branza. Atentie: acum se amesteca cu o spatula de lemn sau silicon de jos in sus!

Intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt (eu am inaltat peretii formei de tort cu hartie de copt pentru a nu da peste in cazul in care creste mai mult) se aseaza un strat de 3 cm aluat, dupa care si marginile formei de tort se imbraca intr-un strat subtire de aluat.

Se pastreaza putin aluat pentru a pune deasupra pe marginile pastii si pentru a face o cruce. Deasupra aluatului din tava se pune grisul presarat, dupa care se adauga compozitia de branza.
Pe marginile pascai se pune aluatlul impletit, iar in mijloc se impleteste o cruce din aluat, dupa care se ung cu putin ou batut.. Pasca se pune in cuptorul preincalzit si se lasa focul potrivit precum la cozonaci.
Cand este gata se scoate si se lasa sa se raceasca, dupa care se serveste portionata in felii asemanatoare ca cele de tort.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
2
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
3
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Branzoici
Bucataras.RO

Branzoici

Cand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...

Branzoici
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti