Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa

Postat pe: 17-04-2016
(0)

Ingrediente

Aluat:
25 gr unt
1 galbenus de ou
2 linguri smantana
1 lingura zahar
1 praf de copt
1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
faina
Umplutura:
650 gr branza de vaci mai cremoasa
2 linguri mascarpone
3 oua + 1 ou pentru uns
2 albusuri de ou
1 praf de sare
1 cana zahar
coaja rasa de lamaie
1 lingura esenta rom
50 gr stafide
2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
1-2 linguri gris (sau faina alba)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Aluatul:
Intr-un bol amestecam untul, smantana, zaharul si galbenusul.
Adaugam praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, apoi faina treptat pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.
Formam o bila din el, il invelim in folie alimentara si il dam 20-30 de minute la frigider.
Umplutura:
Branza o rupem bucatele cu mana si o punem in robot.
Ouale le mixam impreuna cu albusurile, un praf de sare si le punem peste branza.
Adaugam zaharul si dam totul prin robot pana consistenta devine cremoasa si o rasturnam intr-un bol.
Incorporam cu o lingura mascarponele, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de lamaie, stafidele (oprim cateva pentru decor) si la final putin gris.
Scoatem aluatul din frigider, presaram faina pe masa de lucru si intindem o foaie potrivit de groasa.
Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam foaia de aluat acoperind si marginile tavei.
O intepam cu furculita, punem umplutura si o nivelam.
Batem un ou spuma, cu un pensonas ungem pasca, iar deasupra din stafidele oprite facem o cruce.
Introducem tava in cuptorul incins pentru 50-60 de minute, pana pasca este bine coapta iar deasupra are o culoare rumena frumoasa.
O scoatem cand este gata si o lasam sa se raceasca.
Sa aveti pofta!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa