Pasca cu Aluat fara Drojdie de Bere

Complexitate
redusa
Pasca cu Aluat fara Drojdie de Bere

Ingrediente

  • aluat
  • 450 g faina
  • 100 g zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un varf de sare
  • 125 g iaurt alb gras
  • 1 ou
  • 150 g unt
  • 1 praf de copt
  • umplutura
  • 250 g branza de vaci
  • 100 g ricotta
  • 150 g smantana
  • 2 linguri gris
  • 1 lingura plina cu faina
  • 2 oua
  • 150 g zahar –adaugati daca vreti mai dulce
  • coaja rasa de lamaie
  • zahar vanilat sau aroma de vanilie
  • stafide inmuiate in rom (eu nu am pus)

Mod de preparare

Amestecati bine oul cu zaharul, iaurtul, untul inmuiat, coaja rasa de lamaie, un varf de sare si la sfarsit faina cu praful de copt, cernute. Se amesteca bine, pana devine un aluat omogen si compact, bun de intins. Impartiti aluatul in doua bucati, una mai mare, alta mai mica.

Din bucata cea mica de aluat, faceti doua suluri destul de lungi, groase cam cat un deget si le impletiti. Din bucata mai mare tineti putin aluat, cat sa faceti crucea deasupra la pasca. Cu restul, intindeti o foaie rotunda si cu ea captusiti tava in care a-ti pus hartie de copt in cuptor. Este bine sa fie putin aluat si pe bordura, in sus pe tava.

Faceti umplutura: frecati branza de vaci cu ricotta si zaharul, adaugati smantana, galbenusurile, vanilia, coaja de lamaie rasa, grisul, faina si stafidele inmuiate in rom. La sfarsit bateti albusurile spuma, le adaugati peste crema de branza, amestecati incet, pana se incorporeaza bine.

Puneti umplutura in tava captusita cu aluat, nivelati bine, pliati deasupra bordura de aluat. Puneti deasupra in forma de cruce aluatul format de voi inainte iar pe marginea -bordura de jur imprejur, puneti impletitura. Apasati putin pe ea. Se unge cu albus aluatul.

Se coace in cuptorul incalzit, (zona din mijloc) , la o temperatura de circa 180-190°, circa 40-45 minute. Trebuie sa fie bine rumenita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia