Pardulas - Prajiturele cu Brinza Specifice din Sardenia

Complexitate
redusa
Pardulas - Prajiturele cu Brinza Specifice din Sardenia

Ingrediente

  • 1 kg urda (ricotta)
  • 100 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 2 galbenuse
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 praf de sofran
  • 1 praf de amoniac pt dulciuri
  • 300 gr di semola remacinata de grau dur (dar merge si cu faina normala)
  • 1 lingura de untura
  • sare

Mod de preparare

Eu am impartit cantitatile la 3, am folosit bicarbonat de sodiu in loc de amoniac si nu am pus sofran pt ca nu aveam.

Am facut aluatul din fainasemola remacinata, untura, sare si apa calduta. Am intins foaie subtire si taiat discuri de 6 cm diametru.

Am facut umplutura din celelalte ingrediente si am pus cite o bila pe fierare disc. Eu am pus cu lingurita.

Apoi am inchis marginile ciupind de 8 ori de jur imprejur (eu am ciupit de mai putine ori la unele, dar prima oara se iarta greselile).

Am copt la 180C pt cca 30 min.
Scrie in reteta ca unii obisnuiesc sa unga pardulas-urile calde, abia scoase din cuptor, cu miere incalzita cu ff putina apa, doar cit sa fie lichida. Miine dimineata poate inclazesc si eu citeva la microunde si le ung cu miere sa va povestesc ce si cum.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici