Pardulas - Prajiturele cu Brinza Specifice din Sardenia

Complexitate
redusa
Pardulas - Prajiturele cu Brinza Specifice din Sardenia

Ingrediente

  • 1 kg urda (ricotta)
  • 100 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 2 galbenuse
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 praf de sofran
  • 1 praf de amoniac pt dulciuri
  • 300 gr di semola remacinata de grau dur (dar merge si cu faina normala)
  • 1 lingura de untura
  • sare

Mod de preparare

Eu am impartit cantitatile la 3, am folosit bicarbonat de sodiu in loc de amoniac si nu am pus sofran pt ca nu aveam.

Am facut aluatul din fainasemola remacinata, untura, sare si apa calduta. Am intins foaie subtire si taiat discuri de 6 cm diametru.

Am facut umplutura din celelalte ingrediente si am pus cite o bila pe fierare disc. Eu am pus cu lingurita.

Apoi am inchis marginile ciupind de 8 ori de jur imprejur (eu am ciupit de mai putine ori la unele, dar prima oara se iarta greselile).

Am copt la 180C pt cca 30 min.
Scrie in reteta ca unii obisnuiesc sa unga pardulas-urile calde, abia scoase din cuptor, cu miere incalzita cu ff putina apa, doar cit sa fie lichida. Miine dimineata poate inclazesc si eu citeva la microunde si le ung cu miere sa va povestesc ce si cum.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.