Pardulas - Prajiturele cu Brinza Specifice din Sardenia

Postat pe: 03-06-2011
(0)

Ingrediente

1 kg urda (ricotta)
100 gr zahar
100 gr faina
2 galbenuse
coaja rasa de la o portocala
1 praf de sofran
1 praf de amoniac pt dulciuri
300 gr di semola remacinata de grau dur (dar merge si cu faina normala)
1 lingura de untura
sare

Mod de preparare

Eu am impartit cantitatile la 3, am folosit bicarbonat de sodiu in loc de amoniac si nu am pus sofran pt ca nu aveam.

Am facut aluatul din fainasemola remacinata, untura, sare si apa calduta. Am intins foaie subtire si taiat discuri de 6 cm diametru.

Am facut umplutura din celelalte ingrediente si am pus cite o bila pe fierare disc. Eu am pus cu lingurita.

Apoi am inchis marginile ciupind de 8 ori de jur imprejur (eu am ciupit de mai putine ori la unele, dar prima oara se iarta greselile).

Am copt la 180C pt cca 30 min.
Scrie in reteta ca unii obisnuiesc sa unga pardulas-urile calde, abia scoase din cuptor, cu miere incalzita cu ff putina apa, doar cit sa fie lichida. Miine dimineata poate inclazesc si eu citeva la microunde si le ung cu miere sa va povestesc ce si cum.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pardulas - Prajiturele cu Brinza Specifice din Sardenia" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pardulas - Prajiturele cu Brinza Specifice din Sardenia