Pardulas - Prajiturele cu Brinza Specifice din Sardenia

Complexitate
redusa
Pardulas - Prajiturele cu Brinza Specifice din Sardenia

Ingrediente

  • 1 kg urda (ricotta)
  • 100 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 2 galbenuse
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 praf de sofran
  • 1 praf de amoniac pt dulciuri
  • 300 gr di semola remacinata de grau dur (dar merge si cu faina normala)
  • 1 lingura de untura
  • sare

Mod de preparare

Eu am impartit cantitatile la 3, am folosit bicarbonat de sodiu in loc de amoniac si nu am pus sofran pt ca nu aveam.

Am facut aluatul din fainasemola remacinata, untura, sare si apa calduta. Am intins foaie subtire si taiat discuri de 6 cm diametru.

Am facut umplutura din celelalte ingrediente si am pus cite o bila pe fierare disc. Eu am pus cu lingurita.

Apoi am inchis marginile ciupind de 8 ori de jur imprejur (eu am ciupit de mai putine ori la unele, dar prima oara se iarta greselile).

Am copt la 180C pt cca 30 min.
Scrie in reteta ca unii obisnuiesc sa unga pardulas-urile calde, abia scoase din cuptor, cu miere incalzita cu ff putina apa, doar cit sa fie lichida. Miine dimineata poate inclazesc si eu citeva la microunde si le ung cu miere sa va povestesc ce si cum.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia